Atenţie! Ard miriştile din neatenţia şoferilor care aruncă ţigările aprinse pe geam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele 24 de ore au fost pline de evenimente pentru echipajele de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Au avut de intervenit în cel puţin şase incendii, dintre care majoritatea vizau câmpuri cu vegetaţie uscată. Aseară a ars şi terenul unui cetăţean din Bereşti, iar poliţiştii cred că focul a fost provocat de o mână criminală.

Ieri în jurul orei 17, pe drumul de centură a Galaţiului au ars 800 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Noaptea trecută, în spatele Fabricii de Bere un alt teren cu iarbă uscată a fost pârlit de flăcări. În ambele cazuri de vină se fac ţigările aruncate arbitrar, susţin pompierii.

O ţigară nestinsă, aruncată din automobilul în mers, poate provoca un adevărat dezastru. Temperatura din jarul de ţigară depăşeşte 800 de grade. Purtată de curenţii de aer sau de vânt, ţigara ajunge în locul propice din care se poate declanşa un incendiu, mai ales în condiţii meteo caniculare", explică Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU.

Într-un alt caz, cinci hectare de teren, proprietatea lui Dan Popoiu din Bereşti au ars aseară. Două autospeciale ale pompierilor au fost chemate în jurul orei 22. „Cauza este focul deschis. Poliţia cercetează dacă a fost pus intenţionat sau din neglijenţă. Se exclude versiunea că incendiul ar fi provenit de la o ţigară, pentru că flăcările au izbucnit din mai multe locuri simultan", a declarat Chiriţă.

Incendierea intenţionată a terenurilor agricole este interzisă prin lege. Se poate face doar cu avizul primăriei  a gărzii de mediu şi a Serviciului volutnar pentru situaţii de urgenţă, care iau toate măsurile pentru evitarea răspândirii focului spre proprietăţile vecinilor.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite