Astăzi/Trei filme ruseşti la Teatrul Muzical “Nae Leonard”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii sunt aşteptaţi începând cu ora 14.00, la Teatrul Muzical, pentru a viziona un adevărat regal de filme ruseşti. Intrarea va fi liberă la aceste proiecţii în limita locurilor disponibile.

Astăzi, organizatorii au pregătit trei filme de excepţie. La ora 14.00, drama de război „Steaua” (2002), în regia lui Nikolai Lebedev. Acţiunea se petrece în 1944, în  timpul celui de-al doilea război mondial  şi se concentrează asupra  faptelor eroice ale unui detaşament de lunetişti trimişi într-o misiune de recunoaştere în spatele liniilor inamice, cu şanse foarte mici de supravieţuire.

De la ora 17.00, puteţi vedea drama „Fiara mea dulce şi blândă” (1978), în regia lui Emil Loteanu, o ecranizare după „Dramă la vânătoare” de A.P. Cehov. Drama iubirii şi a geloziei pentru fata pădurarului, descrisă de Cehov şi transpusă pe ecran de Emil Loteanu.

La ora 19.30 puteţi viziona filmul „Cum am petrecut în vara asta” (2010), în regia lui Aleksei Popogrebski. Este povestea şefului unei staţii polare şi a unui tânăr stagiar, aflaţi singuri pe o insulă din Oceanul Îngheţat, la capătul lumii, acolo unde se poate întâmpla orice, iar uneori trebuie să alegi între propria viaţă şi viaţa celui de lângă tine.

Evenimentul este organizat de Prefectura Judeţului Galaţi şi Consulatul General al Federaţiei Ruse de la Constanţa în parteneriat cu Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Muzeul de Arte Vizuale Galaţi, Primaria municipiului Galaţi, Direcţia pentru Cultura şi Patrimoniu Naţional Galaţi şi Institutul Cultural Român.

"Festivalul de Film Rusesc - Galaţi 2011" se desfăşoară până pe 27 martie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite