Astăzi/Chinezii, interesaţi să preia afacerile gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

După ce au concesionat cinci hectare de teren în Zona Liberă de la Galaţi pentru o hală de asamblare a tractoarelor Hoyo, dar şi pentru unităţi de producţie a uleiului, zahărului şi a biogazului, chinezii s-au întors la malul Dunării.

O delegaţie din China, condusă de prim-viceguvernatorul Regiunii Hubei, Li Xiansheng, este prezentă zilele acestea la Galaţi, unde va purta o serie de discuţii cu autorităţile locale, dar şi cu oameni de afaceri importanţi din judeţ.

Interese de ambele părţi

Potrivit unor surse neoficiale, chinezii vor să dezvolte o serie de afaceri în Galaţi, în domenii precum infrastructură şi industrie. Ţara cu cea mai mare putere economică din lume, la ora actuală, intenţionează să investească direct, să facă societăţi mixte, dar şi să preia o serie de afaceri importante.

În acest sens, mai mulţi oameni de afaceri din Galaţi şi-au manifestat deja interesul pentru o colaborare cu antreprenorii chinezi, care au în programul zilei de astăzi o întâlnire cu o serie de întreprinzători din judeţ. Discuţiile acestora vor avea loc însă cu uşile închise.

Chinezii investesc în Zona Liberă 15,2 milioane de euro, dintre care 200.000 de euro în infrastructură. Aceştia deţin deja o astfel de fabrică în România, la Râşnov (Braşov).


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite