Astăzi/Acceleratul Galaţi-Bucureşti, blocat în plin câmp din cauză că hoţii au furat cablurile instalaţiilor CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe cabluri de la instalaţia de semnalizare pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura au fost furate, astfel că se vor înregistra întârzieri ale trenurilor care sosesc sau pleacă spre Constanţa şi Galaţi, informează CFR. Întârzierile trenurilor sunt de până la 80 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00, pe secţia de circulaţie Bucureşti Nord - Pajura (km 1+150) persoane necunoscute au tăiat opt cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20 m de cablu.

În urma acestui eveniment, circulaţia trenurilor între Bucureşti Nord şi Pajura, operaţiunile de manevră pe Bucureşti Nord - Griviţa (pe liniile 1-7), dar şi circulaţia la/de la Depoul Bucureşti Călători se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate.

Cele mai mari întârzieri, de 60-80 de minute, se vor înregistra la trenurile care sosesc sau pleacă de la/spre Constanţa şi Galaţi. De asemenea, întârzieri de 30-40 de minute se vor înregistra şi la celelalte garnituri, deoarece este afectată şi activitatea în Grupa Tehnică Griviţa (liniile 1-7) şi la Depoul Bucureşti Călători, unde se pregătesc şi formează garniturile şi locomotivele pentru Gara de Nord.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi desfăşoară lucrări de înlocuire a cablurilor furate, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA îşi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest încident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

Mai citiţi şi: Întârzieri de 130 de minute pe ruta feroviară Bucureşti - Constanţa

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite