Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap, concediaţi. Sunt vizaţi 164 de pensionari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

164 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav din Galaţi vor intra din această lună în şomaj şi vor pierde contribuţiile la asigurările sociale de sănătate şi pentru pensie.

Măsura a fost luată după ce autorităţile locale au constatat că fondurile pentru salariile acestora nu ajung până la sfârşitul anului.

Primarul Dumitru Nicolae, afirmă că sunt vizaţi 164 de asistenţii care sunt şi pensionari. Din numărul total aprobat conform bugetului, vor rămâne 864 de asistenţi personali. „Aşa s-a procedat şi în alte oraşe. Nu avem altă soluţie", a explicat edilul.

Prin ordinul nr.7 din 12 ianuarie 2011 al Ministerului Finanţelor, s-a sabilit pentru municipiul Galaţi plafon de cheltuieli de personal în sumă de 163.363 mii lei.

Din analiza execuţiei cheltuielilor de personal, reiese că nu vom putea să ne încadrăm în plafonul de cheltuieli aprobat pe anuL 2011. Cele 164 de contracte ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap vor fi transformate în indemnizaţii pentru persoanele cu handicap grav", a precizat şi Doina Stamate, directorul economic al Primăriei.

Proiectul de hotărâre care prevede reducerea însoţitorilor pentru persoane cu handicap a primit votul Consiliului Local Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite