Asistenta concediată rupe tăcerea: “Pacientul m-a ameninţat cu moartea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Mirela Costin a refuzat să se urce în ambulanţă alături de pacientul violent pentru că i-a fost frică.Şapou: Femeia şi-a dat demisia acum câteva zile şi este cercetată de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu.

Citiţi şi:

Un bolnav s-a aruncat din Salvare

Asistenta de la Ambulanţă acuzată de neglijenţă în serviciu după ce un pacient beat a sărit din ambulanţă şi a murit, Carmen Mirela Costin , şi-a dat demisia pe 9 iunie 2010.

Cererea a venit, potrivit spuslor sale, de la conducerea Ambulanţei Galaţi, care o şi suspendase anterior din funcţie.
Agresaţi zilnic

Femeia ne-a declarat că nu a stat în ambulanţă cu pacientul pentru că acesta era foarte violent şi o ameninţase înainte de a fi urcat în maşină.

„Eu am mai fost agresată de pacienţi cu afecţiuni psihice. Au sărit la mine cu toate măsurile noastre de supraveghere. M-a ameninţat cu moartea şi mi-a fost frică să mai urc cu el în spate", ne-a declarat Carmen Mirela Costin.

Gheorghe Racoviţă (52 de ani), pacientul care a sărit din ambulanţă, era luat în evidenţă la medicul de familie pentru etilism cronic. De altfel, la momentul în care bărbatul s-a aruncat din maşină, acesta se afla în stare avansată de ebrietate.

Bolnavul a suferit mai multe politraumatisme şi a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul ambulanţei care s-a întors la locul unde acesta se prăbuşise.

Membrii echipajelor Ambulanţei de la Târgu-Bujor sunt agresaţi aproape zilnic de către pacienţi, iar asistentele medicale se tem să mai meargă alături de aceştia, în special când respectivii devin violenţi pe fondul consumului de alcool.

Ironia sorţii face ca asistenta medicală Carmen Mirela Costin să-şi fi lăsat pacientul singur în Ambulanţă pentru prima dată de când este angajată, situaţie constatată în urma verificărilor efectuate de către autorităţile sanitare.

Femeia s-a temut pentru viaţa ei şi a ales să stea alături de şofer după ce l-a imobilizat pe pacient cu centurile de siguranţă. Gheorghe Racoviţă le-a desfăcut şi ieşit din Ambulanţă cu sacoşa în mână, fără să fie conştient că maşina rula cu viteză foarte mare.

Şoferul şi-ar putea pierde şi el slujba

„Şoferul a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% , pe următoarele trei luni. Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, directorul SMURD, a propus ca ambiilor angajaţi să le fie desfăcut contractul de muncă. A fost foarte hotărât în această privinţă. Totuşi, dacă mai dau un şofer afară, ce fac Pe cine aduc în locul lui? Suntem foarte puţini şi nu prea ne permitem să dăm oamenii afară", a declarat Mihai Polinschi, directorul Sreviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite