Galaţi: Asfaltare în dorul lelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Asfaltare în dorul lelii
Galaţi: Asfaltare în dorul lelii

Muncitorii de pe malul Dunării lucrează doar în pereche. Unul se uită, iar celălată dă la lopată

În intersecţia străzilor Sfântul Spiridon şi Brăilei, traficul a fost serios afectat de lucrările de asfaltare desfăşurate în zonă.

Municipalitatea s-a hotărât în sfârşit să astupe găurile făcute pe strada Sfântul Spiridon de muncitorii care au lucrat la reţeaua de apă şi canalizare.

Artera din centrul Galaţiului arată din nou ca un drum de oraş după ce timp de mai multe săptămâni a fost impracticabil pentru autoturisme.

Atenţia nu ne-a fost însă atrasă de lucrările de asfaltare, normale de altfel într-o comunitate civilizată, ci de modul în care muncitorii îşi făceau datoria.

image

Unul stă şi altul "bagă"
Foto: Costi Chirilă


„Cartierul general” al echipei de lucrători, formată din aproximativ 10 persoane, a fost amplasat la intersecţia străzilor Sfântul Spiridon şi Brăilei.

Presataţia oamenilor în salopetă a reprezentat pentru trecători un adevărat spectacol. Nici unul dintre ei nu lăsa impresia că are chef de muncă. Viteza de lucru a mai crescut puţin doar după apariţia în zonă a aparatului de fotografiat.

Se vede cu ochiul liber că oamenii ăştia muncesc fără chef. Cred că i-a ajuns oboseală sau i-a dovedit căldura. Poate că le e foame. Cine ştie? Văd că lucrează cu schimbul. Doi stau şi se uită şi alţi doi dau la lopată. Cred că aşa se traduce diviziunea muncii pentru ei”, şi-a dat cu părerea Petrică Stanca, trecător.

Un alt gălăţean s-a declarat mulţumit de lucrări şi a încercat să le găsească muncitorilor o scuză.

Aşa se lucrează la noi. Bine măcar că s-au apucat de asfaltat. Nu vedeţi că sunt atâtea străzi de care nu s-a atins nimeni până acum”, ne-a spus Costel Ene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite