Galaţi: Balta Zătun a fost populată cu 1.200 kilograme de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public Privat a populat Balta Zătun cu 1.200 de kilograme de crap. Fiecare exemplar, adus de la Iaşi, cântăreşte între două şi 12 kilograme.

Consilierul local Picu Apostol Roman, directorul instituţiei, afirmă că a ales pentru repopulare crapul pentru că le oferă cele mai mari satisfacţii pescarilor.

“Am continuat şi în acest an să repopulăm balta cu peşte. În fiecare primăvară fac acest lucru. Am ales crapul pentru că este spectaculas pentru pescuit. Veritabilul pescar este cel care pescuieşte crap”, ne-a spus Picu Apostol Roman.

image

Gălăţenii care doresc să pescuiască la Zătun trebuie să achite o taxă de 100 de lei pentru fiecare zi de pescuit.

Zona mai deţine un parc şi foişoare, dar şi spaţiu destinat pentru grătare, ideal pentru picnicuri.

Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulţi, iar cea de parcare este de cinci lei. La acţiunea de populare au fost prezenţi şi elevi de la Colegiul Naţional “Mihail Kogălniceanu” din Galaţi.

“Aceştia sunt elevii cu care am avut acţiunea de împădurire acum o săptămână. Ne-am gândit să nu îi chemăm doar la muncă, ci şi la relaxare. Este pentru prima dată în România când nişte elevi participă la o acţiune de populare a unei bălţi”, ne-a precizat Picu Roman.

Balta Zătun, care se întinde pe 27 de hectare, a fost reamenajată în anul 2005 şi populată cu peşte. În baltă, gălăţenii mai pot pescui crap de amur, ştiucă, dar şi peşte alb precum roşioară sau plătică.       

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite