Aseară/Numire pe „blat” la ISU Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Pleşu, noul şef al ISU Galaţi foto Adevărul
Ion Pleşu, noul şef al ISU Galaţi foto Adevărul

Ieri după-amiază a fost oficial investit în funcţie noul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Colonelul Ion Pleşu a fost numit în fruntea acestui organism, după ce, timp de mai mulţi ani, a condus instituţia similară din judeţul Mehedinţi.

Preluarea funcţiei de la colonelul Viorel Balaban a fost făcută fără ceremonialul cerut de un asemenea eveniment, iar predarea drapelului de luptă s-a făcut strict în prezenţa angajaţilor ISU.

Şef controversat

Colonelul Pleşu este cunoscut în zona de vest a ţării, după ce a fost acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la uz de fals . Colonelul a fost cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie timp de patru ani, după ce a fost acuzat că ar fi fraudat un concurs organizat în 2006 la ISU „Drobeta" Mehedinţi pentru ocuparea a peste 200 de posturi de subofiţeri.
De asemenea, colonelul Pleşu a fost suspectat că ar face parte din clubul „Delfinilor", un joc piramidal, în care ar fi antrenat aproape întreaga structură a ISU Mehedinţi, dar şi din judeţele Timiş şi Dolj.

Odiseea lui Balaban

Colonelul Balaban, omul care a fost înlocuit de către Pleşu este la a doua debarcare din fruntea ISU Galaţi.
Până în ianuarie 2011, Vasile Balaban ocupase, timp de şapte luni postul de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. În ianuarie i-a predat ştafeta colonelului Constantin Ene, iar în martie a preluat din nou conducerea ISI, doar pentru a fi schimbat din nou în luna mai. Colonelul Balaban nu a dorit să comenteze silenţioasa re-înlocuire a sa.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite