Galaţi: Asasinii fostului cap al lumii interlope gălăţene se declară nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Tribunalul Teleorman a cerut încă o expertiză pentru identificarea ucigaşului lui Marian Ivan. Unul dintre tinerii acuzaţi de uciderea lui Marian Ivan  susţine că e nevinovat, iar celălalt că n-a lovit mortal.

Răsturnare de situaţie în procesul ucigaşilor lui Marian Ivan.

După ce, luni de zile, martorii au refuzat să vină la proces fiindu-le frică, audierea lui Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă a pus judecătorii din nou în încurcătură.

Şi asta deoarece Ion Mocănelu a precizat la Tribunalul Teleorman, printr-un memoriu, că doar s-a bătut cu fostul cap al interlopilor din Galaţi  şi că nu l-a înjunghiat.

Complicele său, Ionuţ Zăuşilă, se declară în schimb nevinovat. Tânărul a declarat în instanţă că doar a fost prezent la momentul uciderii lui Marian Ivan, dar nu a participat la comiterea faptei.

Reamintim că Marian Ivan  a murit după ce a fost lovit de trei ori cu în cuţit, în urma unei altercaţii cu cei doi agresori, în noaptea de 8 spre 9 iunie 2008.

Nici raportul medico-legal nu a avut menirea de a clarifica lucrurile în acest caz.

La început, în document se vorbeşte despre faptul că fostul şef al lumii interlope gălăţene a fost lovit cu o anumită armă albă, pentru ca ulterior să se menţioneze altă armă. Pentru a afla exact cum au stat lucrurile, Tribunalul Teleorman a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, care să completeze raportul medico-legal iniţial.

Medicii legişti vor reanaliza probele

Lista întrebărilor la care magistraţii aşteaptă răspuns este foarte lungă, dar ele sunt esenţiale pentru a afla, odată pentru totdeuna, dacă ambii bărbaţi l-au agresat pe Marian Ivan sau doar unul dintre ei este responsabil de uciderea lui.

Medicii legişti trebuie să precizeze dacă plăgile descrise în raportul medico-legal au putut fi produse cu acelaşi cuţit sau şi cu o altă armă albă, dacă plăgile găsite pe corpul fostului şef al lumii interlope au putut fi produse de acelaşi obiect şi dacă loviturile au putut fi aplicate de o persoană ce-şi foloseşte mâna dreaptă sau mâna stângă.

Nu în ultimul rând, se va analiza unghiul din care au fost aplicate loviturile şi dacă au fost aplicate victimei de acelaşi autor sau de altă persoană şi care a fost poziţia acestuia în raport de victimă.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de omor calificat, Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă riscă să primească până la 25 de ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite