Galaţi: Aruncaţi în stradă pentru 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie cu cinci copii va mai avea acoperiş deasupra capului doar dacă până pe 1 iulie va achita jumătate din sumă.Ca şi cum evacuarea n-ar fi fost de ajuns, imobilul este într-o stare jalnică şi s-ar putea prăbuşi în orice moment.

Soţii Ţaga şi cei cinci copii locuiesc într-o clădire de pe strada Cuza, la numărul 23. Imobilul stă să se prăbuşească şi aparţine Primăriei Galaţi. Deşi arată mai mult ca o gheenă, cei şapte membri ai familiei spun că se mulţumesc cu un astfel de adăpost şi se tem să nu ajungă pe stradă.

900 de lei pentru şapte suflete

Tatăl copiilor, Vasile Ţaga, lucrează ca muncitor  necalificat la Administraţia Pieţelor, dar momentan este în concediu de creştere a copilului. La cei 36 de ani bărbatul suferă de epilepsie şi diabet, iar condiţiile în care trăieşte nu sunt deloc prielnice.

Lunar, în casa familiei intră circa 900 de lei, din  care 150 de lei merg la plata chiriei, 100 lei se duc pe medicamente, iar restul pentru hrana copilor. Şapte oameni trăiesc cu mai puţin de patru lei pe zi, aşa că nu mai rămân bani şi pentru plata restanţelor la chirie, în valoare de 5.000 de lei.

„Am fost în audienţă la domnul primar şi ne-a spus să stăm aici, dar să plătim lunar şi din penalizările de 5.000 de lei. Plătim câte un milion jumătate în fiecare lună. Doar atât putem”, povesteşte Vasile Ţaga.

Totuşi, la aflarea veştii că vor trebui să părăsească clădirea pe 1 iulie, în cazul în care nu restituie jumătate din suma datorată, cei doi soţi s-au speriat foarte tare.

„A venit o echipă de muncitori de la Ecosal, cu un tractor, şi câţiva mascaţi să ne evacueze. Copiii au început să plângă, iar soţul a făcut o criză de epilepsie. Ne-au ameninţat că ne aruncă în stradă dacă nu plătim 2500 de lei. De unde să iau această sumă?”, s-a plâns mama copiilor, Mihaela Ţaga.

Cei doi spun că datoriile aparţin părinţilor, ambii decedaţi. „Contractul de închiriere pentru camera în care locuim e pe numele tatălui meu, Constantin Căliman. El a murit aici la Spitalul de Psihiatrie, iar mama a murit la Găneşti. Ei au avut datoriile astea la chirie. Mi-e teamă să nu ajung în stradă. Nu vreau să îmi ia copiii de lângă mine. E ca şi cum mi-ar lua toată viaţa. Vor distruge o familie”, spune Mihaela Ţaga.

Nu vor mai fi toleraţi !

Autorităţile locale susţin că familiile chiriaşe la Primăria Galaţi nu vor mai fi tolerate. „Ei trebuie să îşi achite datoriile. Am hotărât să nu-i mai tolerăm la nesfârşit pe rău-platnici”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite