Artişti îngenuncheaţi şi spirite încinse la şedinţa CL: "Scăpaţi-ne de maleficul director Melinte!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40 de artişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” au protestat în genunchi la şedinţa Consiliului Local;   Foto: Corina Misăilă
40 de artişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” au protestat în genunchi la şedinţa Consiliului Local; Foto: Corina Misăilă

Reprezentanţii gălăţenilor au decis: interzicerea vânzării etnobotanicelor şi scumpirea biletelor pentru transportul în comun. Rectificarea bugetului  municipiului a picat deoarece consilierii n-au fost de acord să acorde o subvenţie de 95.000 de lei pentru Teatrul Muzical.

După trei ore tensionate, cu scandal şi polemici, aleşii locali au votat câteva hotărâri  importante.

Majorarea cu 50% a tarifului călătoriei cu maxi-taxi şi cu autobuzul, interzicerea comercializării substanţelor halucinogene pe raza municipiului Galaţi, programul  „Serbărilor Galaţiului” , nominalizările pentru premiile municipiului, taxele şi impozitele pe 2011, modificarea componenţei Comisiei de evaluare a managementului la teatrele gălăţene, au fost doar câteva dintre proiectele de hotărâre care au trecut de votul consilierilor locali.

Scumpirea biletelor pentru transportul în comun a creat cele mai multe tensiuni în rândul consilierilor.  „Nu mai avem bani să plătim subvenția la Transurb, iar preţul biletelor este cel mai mic din ţară”, a fost justificarea primarului Dumitru Nicolae.

Consilierul Picu Apostol Roman s-a împotrivit acestei majorări şi susţine că va ataca hotărârea în Contencios administrativ. “Majorarea preţului este dorinţa operatorilor privaţi, care ameninţă că intră în faliment. Nu de asta au nevoie gălăţenii loviţi de sărăcie”, a spus Picu Roman.

Cu 13 voturi  pentru (PSD şi PNL), patru împotrivă (PC) şi patru abţineri (consilierii PDL), preţul unei călătorii a fost crescut de la un leu la 1,5 lei. Trebuie menţionat că biletul de călătorie eliberat direct în mijlocul de transport al Transurb va fi 2 lei.

O decizie importantă a fost şi interzicerea comerţului cu etnobotanice. Înainte de supunerea la vot a ordinii de zi, prefectul Cosmin Păun a prezentat un raport în care se arăta că, în perioada 2009-2010, substanţele halucinogene au afectat 88 de persoane cu vârste cuprinse între 14-38 de ani.

Cu 24 de voturi pentru, propunerea PDL a fost adoptată de Consiliul Local, iar magazinele de vise vor fi obligate să tragă obloanele. Proiectul urmează să primească validarea prefectului judeţului, Cosmin Păun.

Şedinţa a fost marcată de un gest neobişnuit. În jur de 40 de artişti ai Teatrului Muzical au protestat în genunchi împotriva conducerii instituţiei. Protestatarii au fost sprijinţi de consilierii PDL care au cerut în plen demisia managerului Florin Melinte.

Salvaţi „Muzicalul” de Melinte!

„Vă rugăm domnule primar să ne salvaţi de teroarea instaurată în Teatrul Muzical, de către această forţă malefică numită Florin Melinte. Aroganţa şi sfidarea legii a mers până acolo încât managerul nu a ţinut cont  în niciun fel de criteriile de disponibilizare pe care le prevede legea li care au fost stipulate în preavizele întocmite salariaţilor. A inventat de la sine putere contracte pentru fundaţia "Andreiana Juventus" pe care salariaţii au fost obligaţi să le semneze fără a li se înmâna vreun exemplar şi fără existenţa unei ştampile care să certifice autencitatea acestora”, a spus actorul Ionuţ Negrişanu.

Drept rezultat al neobişnuitului protest, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local a picat deoarece prevedea acordarea unei subvenţii de 95.000 de lei pentru teatru.

 Consilierul PDL Mihai Alin a propus anularea pentru anul viitor a sumelor alocate din bugetul local Muzicalului şi recuperarea prejudiciilor materiale create de Florin Melinte:  „Am constatat cu uimire că doar în acest an a încasat venituri de 90.000 lei, din contractul de management precum şi ca regizor al majorităţii spectacolelor puse în scenă”.

Singurul consilier PSD care a votat împotriva acordării subvenţiei pentru Teatrul Muzical a fost Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget Finanţe din cadrul Consiliului Local.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite