Armata îşi aşteaptă bobocii/Ministerul Apărării Naţionale face recrutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale organizează concurs de admitere în anul 2011 la şase instituţii militare de învăţământ superior pentru formarea ofiţerilor.

Prima dintre instituţiile de pe listă este Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu2 Sibiu. Durata studiilor este de trei ani la următoarele specializări: managementul organizaţiei, management economico-financiar şi administraţie publică. Urmează Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov. Durata studiilor este tot de trei ani iar specializările sunt următoarele: Aviaţie nenavigaţie, rachete şi artilerie antiaeriană, pilot de avioane, pilot de elicoptere şi rediolocaţie.

Locuri scoase la concurs sunt şi la Academia Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa. Aici durata studiilor este de patru ani. Specializări: navigaţie, hidrografie şi echipamente navale şi electomecanică navală.

Tot cu durata studiilor de patru ani este şi Academia Tehnică Militaă Bucureşti. Specializări: aeronave şi motoare de aviaţie, echipamente şi instalaţii de aviaţie, blindate, automobile şi tractoare, transmisiuni şi calculatoare şi tehnologia informaţiei.
Cu o durată a studiilor de şase ani, absolvenţii de liceu pot opta pentru Institutul Medico-Militar Bucureşti la specializări pecum: medicina generală. Tot cu şase ani pe listă se mai află şi Secţia Institutului Medico-Militar Tg.-Mureş. Aici specializarea este medicină generală.

La toate aceste instituţii pot merge atât băieţi cât şi fete. Condiţiile sunt următoarele: să fie înmatriculat în ultimul an de liceu zi/ruta progresivă sau fie absolvent de învăţământ liceal cu diplomă de bacalaureat sau să fie înscris la examenul de bacalaureat (prima sesiune); să aibă vârsta de maximum 24 de ani (22 pentru piloţi).

Condiţii generale: să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară; să aibă un comportament moral în societate; să nu fi fost condamnat penal şi să nu fie în curs de urmărire penală şi să fie declarat apt pentru vizita medicale ce se desfăşoară gratuit la Spitalul Militar Galaţi.

Admiterea are două etape. Selecţia constă în testarea psihologică, testarea sportivă şi un interviu. Toate cele trei probe sunt eliminatorii fiind cotate cu „admis” sau „respins”.  Ce-a dea două etapă, concursul de admitere, constă într-un examen scris la disciplinele studiate în liceu.

Se oferă gratuitate pe timplu studiilor (hrană,echipare,cazare,transport,asistenţă medicală, etc.) şi la finalizarea studiilor, prin contract, se asigură un loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Relaţii suplimentare se primesc la sediul Biroului informare recrutare sin strada. Cerealelor nr. 2 şi la telefon: 0236.497.031. Program zilnic de luni până vineri de la 08.00 – 16.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite