Arhiepiscopul Dunării de Jos poate scăpa de dosarul de colaborator al Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNSAS poate pierde procesul cu arhiepiscopul Casian Crăciun
CNSAS poate pierde procesul cu arhiepiscopul Casian Crăciun

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii nu a depus documentele necesare în procesul cu arhiepiscopul Dunării de Jos Casian Crăciun, pentru a demonstra că acesta din urmă ar fi colaborat cu Securitatea.

"Simplele menţiuni din rapoartele şi notele foştilor lucrători ai Securităţii Statului neînsoţite de nicio notă informativă a pârâtului, de un angajament de colaborare al acestuia sau de vreun înscris din care să reiasă că măcar vreuna din sarcinile sau vreunul dintre obiectivele pe care le avea de îndeplinit pârâtul s-ar fi concretizat, cu consecinţa afectării drepturilor şi libertăţilor omului, nu pot forma opinia instanţei în sensul că pârâtul a desfăşurat activităţi care prin natura lor se circumscriu condiţiilor prevăzute în OUG 24/2008", se arată în motivarea deciziei din 26 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti.


De asemenea, în motivare se mai spune că "lucrătorii fostei Securităţi a statului au stabilit prin mai multe adrese identificarea, verificarea şi investigarea pârâtului, în vederea recrutării acestuia ca informator al Securităţii".


În data de 26 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea , prin care se cerea instanţei constatarea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul arhiepiscopului Casian Crăciun. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite