ArcelorMittal Galaţi ar putea oferi gratuit zgură pentru construirea de drumuri şi autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat ieri în vizită pe platforma siderurgică de la Galaţi, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat că producătorul de oţel ar putea beneficia în schimb de o amânare a termenului limită de închidere a haldei de zgură, programată pentru anul 2014.

Potrivit şefului de la Centru, în luna august conducerea ArcelorMittal Galaţi va avea o întâlnire cu Laszlo Borbely (ministrul Mediului şi Pădurilor) şi cu Elena Udrea (ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale) pentru a stabili detaliile.

"Mă aflu aici şi ca urmare a unei scrisori semnate de către domnul ministru Laszlo Borbely către conducerea combinatului, care a solicitat domnului Thierry Le Gall (CEO al ArcelorMittal Galaţi) o întâlnire la care vor lua parte domnul Borbely, doamna ministru Elena Udrea şi se referă la folosirea depozitului de zgură pentru construcţia de drumuri în România. Pentru asta va veni şi doamna Udrea, pentru că este vorba despre acel program naţional 10.000 de kilometri de drumuri. În acest caz nu vorbim doar de depozitul de la Galaţi, ci şi despre celelalte din ţară care aparţin ArcelorMittal", a declarat Silvian Ionescu.

Ionescu a precizat că se intenţionează preluarea gratuită a materiei prime, dar că, în schimb, ArcelorMittal Galaţi ar putea beneficia de o amânare a termenului de conformare în ce priveşte închiderea haldei de zgură.

"Pe baza acestui lucru vom putea să avem argumentul şi curajul să mergem la Comisia Europeană şi să cerem deplasarea termenului de conformare pe mediu a haldei de zgură de la Galaţi din 2014 câţiva ani mai încolo, ca să putem utiliza această zgură", a spus Ionescu.

Silvian Ionescu a declarat că halda de la Galaţi adăposteşte 60 de milioane de tone de steril care se pot folosi în construirea de drumuri şi autostrăzi şi că pentru aceste proiecte se folosesc aproximativ 2 milioane de tone pe an.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite