ArcelorMittal/S-a furat un camion de electrozi de sudură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de indivizi, printre care şi doi angajaţi ai Combinatului gălăţean, a pus la cale un furt descoperit la vreme de jandarmi: 40 de baxuri de electrozi de sudură în greutate de 650 de kilograme

De la Combinat se fură cu cârca, cu portabagajul, ba chiar şi cu camionul. Nu mai e nicio noutate că platforma siderurgică este un loc des călcat de hoţi.

Pe 26 aprilie, un angajat al ArcelorMittal  a pus la cale un furt "a la grande" împreună cu şeful lui. Şeful, mai şmecher, a coordonat treaba prin telefon, fiind plecat în concediu. Subalternul - de, la munca de jos! - a încărcat 40 de baxuri de electrozi (în greutate totală de 650 de kilograme) de la Furnalul 5 într-o autoutilitară particulară. Totul la mica înţelegere, fără acte. Mai pe scurt: furt!

Peste doar câteva minute: ghinion. Jandarmii l-au oprit în trafic pe Nelu P., de 40 de ani, din Pechea, şoferul autoutilitarei încărcate cu electrozi. Acte - ioc!

Trebuie să spunem că pecheanul intrase în Combinat cu o cartelă de acces a unui lucrător la o firmă de ecarisaj, aflată sub contract cu  Arcelor Mittal Galaţi. Ancheta ulterioară a scos la iveală cătitularul cartelei de acces e a declarat că pierduse cartela în dimineaţa zilei de luni, când a sosit la muncă. Greu de spus dacă spune adevărul sa, pur şi simplu, este complioce.

Una peste alta, în furtul electrozilor sunt implicate trei persoane, jandarmii făcându-le dosare penale celor doi angajaţi al ArcelorMittal - maistrul şi subalternul - şi şoferului pechean Nelu P.. Marfa a fost restituită ArcelorMittal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite