Galaţi: ArcelorMittal îi arde pe autodisponibilizaţi la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: ArcelorMittal îi arde pe  autodisponibilizaţi la pensie
Galaţi: ArcelorMittal îi arde pe autodisponibilizaţi la pensie

Dacă primii siderurgişti care au plecat voluntar din combinatul gălăţean au semnat contracte de asigurare socială pentru suma de 600 de lei, cei care s-au înscris în schemele de autodisponibilizare după 1 iunie vor beneficia de asigurare socială de doar 100 de lei. Acest lucru influenţează cuantumul final al pensiei celor 2000 de siderurgişti care au încheiat contracte de asigurare cu Casa de Pensie Galaţi.

Gheorghe Tiber, preşedintele „Solidaritatea”, ne-a declarat că siderurgiştii care au ales să părăsească ArcelorMittal Galaţi au contracte de asigurare socială diferite, unii dintre ei beneficiind de sume asigurate mai mici cu 500 de lei.

Pentru cei care au plecat din combinat începând din decembrie anul trecut, când s-a deschis schema de plecări voluntare, şi până pe 1 iunie 2009, administraţia le-a plătit la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) o contibuţie de 168 de lei pentru suma asigurată de 600 de lei. Siderurgiştii autodisponibilizaţi după această dată au trecută în contractele de asigurare suma de 100 de lei. Asta înseamnă că administraţia ArcelorMittal Galaţi a virat o contribuţie de doar 38 de lei”, a explicat Gheorghe Tiber.

Informaţiile au fost confirmate şi de directorul CJP, Niculai Zburlea, care a declarat că au fost încheiate 2000 de contracte de asigurare socială cu tot atâtea persoane care au muncit la ArcelorMittal Galaţi.

Până la 1 ianuarie 2009 suma minimă asigurată care putea fi trecută pe contractele de asigurare încheiate între beneficiar şi Casa de Pensii trebuia să fie obligatoriu 300 de lei. După această dată, baremul a dispărut. Din acest motiv reprezentanţii ArcelorMittal au solicitat să fie trecută o sumă mult mai mică pe contractele de asigurare, însă noi nu am acceptat o sumă mai mică de 100 de lei”, a declarat directorul CJP Galaţi. 
 
Niculai Zburlea a explicat că diferenţă dintre sumele asigurate va influenţa punctajul de pensie calculat beneficiarului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite