Arcelor Mittal Galaţi a dat înapoi statului câteva dintre proprietăţile dobândite „la pachet” cu combinatul siderurgic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul indian a renunţat la terenurile de sub clădirile Liceului Metalurgic, precum şi la sediul Grădiniţei „Piticot" (din vecinătatea Clubului „Sidex"), în favoarea Primăriei.

În luna ianuarie a acestui an, cotidianul Adevărul dezvăluia opiniei publice faptul că, în mare generozitatea sa, statul român, prin Agenţia de Valorificare a Activelor (AVAS) a vândut combinatul siderurgic „la pachet" cu Liceul Metalurgic. Cu alte cuvinte, indienii de la Mittal au devenit proprietarii terenurilor pe care sunt construite clădirile unităţii de învăţământ. Imobilele de pe aceste terenuri, având în vedere destinaţia lor specială, n-au putut fi întabulate.

Acestei situaţii neobişnuite i s-a pus capăt vineri 2 septembrie, când, între municipalitate şi compania ArcelorMittal, a fost încheiat un protocol în baza căruia patronatul combinatului siderurgic a renunţat la dreptul de proprietate asupra terenurilor de sub clădirile liceului, căminului C şi atelierului şcoală.
În acelaşi mod, Arcelor Mittal a renunţat, tot în favoarea Primăriei, şi la clădirea Grădiniţei Pinochio (de lângă „Clubul Sidex", din Ţiglina I).

Compania s-a angajat să facă demersurile necesare, la AVAS, pentru realizarea transferului de proprietate.


„Arcelor Mittal are de câştigat pentru că nu o să mai aibă de plătit impozite pe respectivele proprietăţi" , susţine primarul Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite