ArcelorMittal Galaţi: Proiectul unei termocentrale pe platforma combinatului nu a avansat deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de construcţie a unei termocentrale pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, anunţat de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu stagnează, neavând loc discuţii pe acest subiect din 2010, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.

"Nu am avut discuţii ulterioare cu autorităţile după anunţarea acestui proiect. Avem un punct de discuţie privind energia nucleară, dar nu şi în ce priveşte acest proiect legat de centrala de 400 MW. Aceste probleme sunt în atenţia noastră şi am putea să le discutăm cu autorităţile, dar în acest moment vă pot spune că nu s-a parcurs niciun pas", a declarat Le Gall.

Videanu a lansat anul trecut ideea realizării unei termocentrale la Galaţi, în 2012, susţinând că discuţiile erau la acea dată "avansate".

Combinatul din Galaţi este controlat de ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume. ArcelorMittal mai deţine în România trei combinate, la Hunedoara, Roman şi Iaşi, la care se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi compania ArcelorMittal Construction România. Totodată, ArcelorMittal România este unul dintre acţionarii companiei mixte care vrea să construiască reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite