ArcelorMittal Galaţi investeşte peste 25 de milioane de euro pentru modernizarea Laminorului de Tablă Groasă nr. 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ArcelorMittal Galaţi lansează un program major de investiţii, de peste 25 de milioane de euro, pentru un pachet de lucrări de modernizare tehnologică şi îmbunătăţire a calităţii producţiei Laminorului de Tablă Groasă nr. 2.

Programul vizează înlocuirea maşinii de planat la cald, precum şi modernizarea completă a foarfecii de tăiere nr. 2 şi a maşinii de rectificat cilindri de laminare.

"Aceast pachet major de investiţii ne permite să facem încă un pas în cadrul actualului Program de Transformare, pentru restabilirea competitivităţii Combinatului", a declarat Thierry Le Gall, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi.

Noua maşină de planat la cald, împreună cu celelalte echipamente, ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru de a transforma unitatea de la Galaţi într-un centru de excelenţă pentru tablă groasă".

Noua maşină de planat la cald este cu 50% mai fiabilă decât cea precedentă. Investiţia va creşte calitatea produselor, va oferi posibilitatea de a lamina sortimente noi de tablă groasă, folosind oţeluri "X - Grades", va permite ArcelorMittal Galaţi să livreze produse cu o valoare adăugată mai mare, precum şi să ţintească noi segmente de piaţă.

"Alături de achiziţionarea maşinii de planat la cald, ca parte a programului de investiţii, ArcelorMittal Galaţi modernizează şi va introduce în fluxul de producţie foarfeca de tăiere nr. 2, ce permite laminarea tablelor de peste 15 metri.Astfel, vor putea fi preluate comenzi pentru table mai lungi şi - în acelaşi timp - se va îmbunătăţi calitatea produselor", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, compania va moderniza complet maşina de rectificat cilindri de laminare.

"Noul echipament va asigura o geometrie perfectă a cilindrilor de laminare, ceea ce va genera o suprafaţă mult mai bună a tablelor, precum şi o grosime constant", a precizat Dorian Dumitrescu.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică din lume, cu operaţiuni în peste 60 de ţări, şi este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, cât şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top.

Compania este prezentă cu unităţi de producţie în 20 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite