ArcelorMital/ Până în 2011, program redus în combinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siderurgiştii sunt trimişi acasă
Siderurgiştii sunt trimişi acasă

Din această săptămână şi până la sfârşitul anului, toţi cei 9.200 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor trebui să stea acasă câte 20 de zile de lucrătoare. Cele patru săptămâni libere sunt impuse de conducerea combinatului pentru faptul că unitatea se confruntă cu o lipsă acută de comenzi.

„În acest moment, putem afirma că au început să se acorde aceste zile libere. În al doilea rând, trebuie să precizez că toţi angajaţii vor avea aceste zile libere. Fie că este vorba de concediu de odihnă sau de şomaj tehnic toţi salariaţii vor avea acest număr de zile libere", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România.


Cele 20 de zile libere în care sunt trimişi acasă siderurgiştii fac parte din concediul de odihnă pe 2010 fiind completate cu zile de şomaj tehnic.
„Eu mai aveam în jur de 11 zile de concediu pe 2010. Până în luna decembrie le voi fi lua pe toate libere, iar până la 20 de zile voi mai avea şi nouă zile de şomaj tehnic. Deja stau acasă de mâine, vreo zece zile", ne-a declarat Sergiu Antohe, angajat pe platforma siderurgică de la Galaţi.

„La laminoare de exemplu se va lucra în funcţie de comenzi. Oamenii vor sta acasă şi când se vor aduna comenzi mai multe se va reveni la muncă. În altă sectoare perioadele libere sunt împărţite în alt mod", ne-a mai explicat Dorian Dumitrescu.

În această săptămână în jur de 15% dintre angajaţi sunt acasă.

„Nu se poate preciza câţi sidergişti se află acasă în acest moment. Fiecare şef de uzină are libertatea de a repartiza zilele libere aşa cum doreşte", ne-a explicat şi Gheorghe Tiber, preşedintele Sindicatului Naţional „Solidaritatea" din Metalurgiştilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite