Aproape 50 de şcoli vor dispărea din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii ISJ Galaţi au adunat, au scăzut şi, în final, au tras linie: pentru anul şcolar viitor, le-au ieşit cu 47 de şcoli mai puţine

Conducerea Inspectoratului Şcolar a definitivat zilele acestea situaţia privitoare la structura unităţilor şcolare pentru anul viitor. După lungi analize, oficialii ISJ au decis: anul viitor vor rămâne doar 192 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, din 239 câte există până în prezent.

Dacă numărul grădiniţelor cu personalitate juridică va scădea drastic - în special în zona urbană, celor 31 de licee existente în Galaţi, li se vor adăuga încă două: „Simion Mehedinţi" şi „Ovid Caledoniu" (Tecuci).

„Comunele care aveau până acum câte trei sau patru şcoli, vor avea, de-acum înainte, cu câte una mai puţin", a declarat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Odată cu disparţia unor unităţi de învăţământ cu personalitate juridică vor dispărea şi zeci de norme didactice, degrevate, pentru directorii acestor şcoli.

„În total, va trebui să renunţăm la 337 de posturi din învăţământ. Sunt câteva posturi care vor proveni din aceşti director, mai sunt şi vreo 50 de posturi vacante, dar cele mai multe le vom tăia de la centrele financiare.

Din 150 de astfel de centre vor rămâne doar 64, cele mai multe urmând să dispară din municipiul Galaţi", a mai spus Doruleţ Resmeriţă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite