Aproape 4000 de pachete cu ţigări şi şase autoturisme au fost confiscate de vameşii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In perioada 22 - 31 mai 2011 la birourile vamale de frontieră Galaţi - Giurgiuleşti şi Oancea, aparţinând Direcţiei Regionale Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, au fost constatate 12 încălcări ale legislaţiei vamale cu privire la declararea bunurilor şi mărfurilor introduse în ţară de către călători.

In ultima decadă a lunii mai, la birourile vamale de frontieră Galaţi - Giurgiuleşti şi Oancea, aparţinând Direcţiei Regionale Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, inspectorii vamali au confiscat 3925 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 37.000 de lei; sase autoturisme cu modificări structurale special amenajate pentru transportul ţigărilor au fost deasemenea confiscate.

Inspectorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate, în autoturismele unor cetăţeni români şi din Rep Moldova, 3925 de pachete ţigări de diferite mărci, a căror valoare de piaţa este de 37.325 de lei.

Ţigările confiscate au fost descoperite de către reprezentanţii autorităţii vamale, atât în bagaje, cât şi în diverse locaşuri special amenajate ale autovehiculelor, cum ar fi: în bord, în instalaţia de climatizare, în rezervorul de combustibil, în banchete, în barele de protecţie, în praguri şi aripi dar şi în anvelope.

Un cetăţean moldovean a incercat, de pildă, să introducă ilegal în ţară prin Biroul vamal Galaţi - Giurgiuleşti, nu mai puţin de 1030 de pachete cu ţigări, ascunse într-un locaş special amenajat prin decuparea părţii inferioare a portbagajului.

"Şase autoturisme au fost reţinute în vederea confiscării şi vor fi valorificate prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Galaţi.Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate a fost de 95.000 de lei", a declarat Sorin Niţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite