Apicultorii gălăţeni au exportat anul acesta către vestul Europei peste 50 de tone de miere de albine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi temperaturile în această primă jumătate a anului nu au fost tocmai bune pentru producţia de miere de albine, apicultorii se declară mulţumiţi de rezultate.

Reprezentanţii apicultorilor gălăţeni se declară mulţumiţi de producţia de miere de albine pe anul 2011. Deşi condiţiile meteo nu au fost cele mai bune, „afacerea” s-a derulat perfect.

„A fost un an relativ bun. Nu excepţional, dar producţia a fost mulţumitoare. Spre exemplu, o familie de albine a produs aproximativ 20 – 25 de kilograme de miere”, spune George Osanu, apicultor şi preşedinte Asociaţiei Crescătorilor de Albine Galaţi.

Cele mai mari probleme au fost întâmpinate în ceea ce priveşte mierea de salcâm şi rapiţă.

“La rapiţă temperaturile au fost prea mici. Au existat multe nopţi cu temperaturi scăzute. La salcâm am avut în schimb zile la rândul cu temperaturi de peste 35 – 36 de grade Celsius. Asta iar nu a fost bine. Clima a influenţat în mod clar producţia de miere de albine”, mai spune George Osanu.

În ceea ce priveşte exportul, situaţi este mai mult decât îmbucurătoare.

“Fiecare îşi valorifică mierea aşa cum ştie. Din câte ştiu, numai eu ca şi filială, am exportat 50 – 55 de tone de miere către Germania, Italia sau Spania”, a declarat George Osanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite