Apele Dunării continuă să crească ameninţător: 4 centimetri până la cota de atenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore nivelul apelor Dunării a crescut, iar până la atingerea cotei de atenţie mai sunt doar câţiva centimetri.

Potrivit estimărilor, Dunărea ar putea atinge mâine, la Galaţi, cota de atenţie, respectiv 560 centimetri. În această dimineaţă nivelul fluviului măsura 556 centimetri, în creştere cu patru centimetri faţă de ziua precedentă.
'Maximul atins în acest an, a fost în luna martie, când nivelul fluviului a ajuns la 587 de centimetri (cota de inundaţie este 600 de centimetri, iar cota de pericol este de 700 centimetri).

Sistemul de Gospodărire a Apelor supraveghează în permanenţă digurile Brateşul de Jos şi Bădălan. De asemenea, este monitorizată şi evoluţia fenomenului de remuu pe râul Siret, în zona cartierului Barboşi şi în punctul satului pescăresc ( sub benzile transportatoare ale ArcelorMittal).

Hidrologii au anunţat Cod Portocaliu şi au decis menţinerea avertizării de Cod Galben privind creşterea debitelor pe Dunăre, în mai multe sectoare ale fluviului.

Astfel, în intervalul 3 iunie, ora 6.00 - 9 iunie, ora 16.00, sunt preconizate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale "cotelor de inundaţie" şi de "atenţie" pentru fluviul Dunărea, sector aval de Sistemul Hidroenergetic Porţile de Fier.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite