Apartamentele ANL sunt scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Dimitrie Cantemir au fost construite peste 300 de locuinţe
În Dimitrie Cantemir au fost construite peste 300 de locuinţe

Chiriaşii nu trebuie să mai aştepte trei ani pentru a deveni proprietarii apartamentelor în care locuiesc. După un an, în care au plătit chirie statului pentru a locui într-un bloc construit de ANL, tinerii pot deveni proprietarii apartamentelor.

Decizia a fost luată săptămâna aceasta, când reprezentanţii Guvernului au anunţat că vor reduce, de la trei ani, la un an, termenul după care chiriaşii ANL pot opta pentru cumpărarea locuinţelor construite prin Programul derulat de această instituţie.


Vestea a fost binevenită pentru tinerii gălăţeni despre care Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului, spune că întreabă periodic, la Primărie, când pot deveni proprietari.

Noi nu avem chiriaşi care au stat mai puţin de un an în ANL-uri. Sunt sigur că vom avea cereri în vederea cumpărării acestor locuinţe, mai ales că primesc des e-mail-uri ale căror semnatari îşi exprimă dorinţa de a deveni proprietari", a declarat Ciumacenco.


Practic, în Galaţi, pot fi cumpărate toate cele 800 de locuinţe ANL deoarece construcţia acestui tip de apartamente a început din 2004, atunci când şi-au primit cheile şi primii chiriaşi.

Cele mai multe dintre locuinţele ANL se află în cartierul Dimitrie Cantemir, acolo unde urmează să mai fie date în folosinţă, chiar anul acesta, încă 96 de locuinţe ANL. În prezent, cea mai mică chirie pentru o garsonieră ANL se ridică la 100 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite