Apa caldă a gălăţenilor, la mâna instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apaterm a contestat la Tribunal anularea licenţei de distribuţie, iar ANRE a acceptat să aştepte rezultatul. Pe 4 septembrie, judecătorii vor decide dacă societatea de termoficare poate continua sau nu să furnizeze apă caldă.

Electrocentrale SA Galaţi va continua să distribuie agent termic către societatea locală de termoficare Apaterm, până pe 4 septembrie. Acesta este termenul la care instanţa trebuie să se pronunţe asupra contestaţiei făcute de SC Apaterm, cu privire la anularea de către Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a licenţei sale de distribuţie.


Răgaz de la ANRE

„Am discutat cu cei de la ANRE şi am convenit să continuăm relaţiile contractuale cu SC Apaterm. Nu vom lua amenzi. Este un proces pe rol şi trebuie să se pronunţe instanţa de judecată. În funcţie de asta, vom lua şi o decizie", ne-a declarat Eduard Urbanschi, directorul Electrocentrale Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, situaţia delicată în care se află SC Apaterm va fi discutată la Prefectură şi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, din 24 august. „Prefectul ne-a promis că se va găsi o soluţie. Cu primarul Dumitru Nicolae nu am ajuns la nicio înţelegere".

Conducerea Electrocentrale, producătorul agentului termic primar, şi-a exprimat în repetate rânduri interesul pentru preluarea activităţii de distribuţie a apei calde şi căldurii destinate populaţiei: „Personal, nu văd nicio altă soluţie pentru Apaterm, în afară de faliment. Distribuţia de apă caldă şi căldură către populaţie o putem prelua noi, pentru că avem licenţă de la ANRE", a precizat directorul Electrocentrale, Eduard Urbanschi.
Apaterm datorează societăţii Electrocentrale nu mai puţin de 339.341.779 de lei.


Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite