Ani Crăciun-cântăreaţa care a lăsat Galaţiul pentru Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ani Crăciun
Ani Crăciun

A început de mică să cânte romanţe şi muzică populară, iar acum moderează o emisiune folclorică la o televiziune locală din Târgovişte.Deşi este o cântăreaţă îndrăgită atât în Dâmboviţa, cât şi în Galaţi, acolo unde s-a născut şi a copilărit, tatăl ei ar fi vrut să o vadă tricotând pulovere de lână.

Profil:
Nume: Ani Crăciun
Data naşterii: 3 septembrie 1969
Localitatea: Târgovişte
Studii: Liceul Alimentar, Galaţi
Familie: doi copii, Petruţa (22 de ani), Dorin (20)

„Tatăl meu era cioban. Avea pe timpul acela vreo 500 de oi. Tot timpul îmi spunea că o să-mi cumpere o maşină de tricotat pulovere de lână şi mă vroia lângă el. Vroia să stau acasă să tricotez, dar eu nu mi-am dorit niciodată asta pentru că eu am vrut să plec de acolo, chiar dacă este o comună mare şi frumoasă acolo unde am copilărit. Mi-am dorit să termin o şcoală şi să devin cineva şi când o fi să mă căsătoresc să le ofer şi copiilor mei un trai mai bun şi decent”, a spus Ani Crăciun.

Cu toate acestea, tatăl ei îi aprecia vocea şi o punea să îi cânte romanţe pentru că el cânta acest gen de muzică. „El mereu mă punea să îi cânt romanţe. Mai şi studiam cu el acasă. Mă străduiam să cânt bine dar niciodată nu puteam să cânt romanţe aşa cum o făcea el. Probabil era şi vârsta foarte fragedă la care eu nu îmi dădeam seama ce trebuie să fac. Ulterior, tatăl meu mă lua la diferite petreceri la care veneau şi prietenii lui şi în felul acesta am început să cânt. Toţi prietenii săi îi spuneau să mă dea la o şcoală de muzică dar el nu era de acord niciodată”, mai spune aceasta.

A cântat pentru prima dată la o nuntă, la vârsta de 17 ani

Ani Crăciun şi-a făcut debutul în breasla câtăreţilor de muzică populară pe când avea 17 ani, la o nuntă. „M-am dus la o nuntă unde cânta tatăl meu cu prietenii lui şi atunci am zis că vreau şi ei să cânt. Iar la întrebarea şefului de orchestă, am spus că ştiu să cânt cântece de-ale doamnei Gabi Lunca, pentru că sunt o fană de-a ei. Şi mi-au dat voie să cânt. Atunci lumea a zis să mă urc pe masă pentru că eram mică de statură şi îmi aduc aminte că m-a urcat nea Vasile pe masă şi de acolo am cântat. Atunci a fost pentru prima dată când am cântat la o nuntă”, îşi aduce aminte cântăreaţa.

VEZI AICI ÎNTÂMPLĂRI HAIOASE DIN VIAŢA CÂNTĂREŢEI

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite