Galaţi: Super-copiii de la ţară - Ionela Anghel vrea să ajungă profesoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Super-copiii de la ţară - Ionela Anghel vrea să ajungă profesoară
Galaţi: Super-copiii de la ţară - Ionela Anghel vrea să ajungă profesoară

16 copii buni la învăţătură, dar săraci, au şansa unui viitor profesional strălucit Graţie unei iniţiative absolut lăudabile a Inspectoratului Şcolar Judeţean, elevii gălăţeni cu un potenţial de excepţie, din familii cu situaţii materiale precare, vor fi ajutaţi să se pună în valoare.

Ionela este din comuna Cavadineşti. Iniţial nu i-a plăcut ideea de a veni să înveţe la oraş, dar până la urmă mama ei a convins-o că ar putea „face ceva în viaţă”. Asta după ce directorul şcolii din Cavadineşti a îndemnat-o să participe la selecţie.

Chiar dacă şcoala a început doar de câteva zile, vreau să vă spun că deja sunt uimită de modul în care ne tratează profesorii la clasă”. Fetiţa din Cavadineşti afirmă că a constatat deja o mare diferenţă faţă de profesorii de la ţară.

La noi în comună, profesorii veneau şi ne spuneau <”, spune cu inocenţă fetiţa. Printre materiile ei preferate, se numără limba română şi engleza, istoria şi geografia.

 “Vreau să devin profesoară. Dorinţa mea cea mai mare este să devin profesoară de română. Asta înseamnă că o să fiu nevoită să fac un liceu cu profil pedagogic”, spune Ionela.

Nu o interesează emisiunile de la televizor

image



Îi place foarte mult să citească, dar nu se axează numai pe cărţile cerute la şcoală. Nu priveşte la televizor decât foarte rar deoarece crede că este pierdere de timp.

 “Asta nu înseamnă că nu mă uit deloc la televizor. Mă uit la ştiri şi mai citesc şi ziare din când în când, dar nu exagerez. Prefer să citesc o carte”, mărturiseşte proaspăta componentă a clasei de magnifici de la Şcoala 2.

 Îi este dor nespus de părinţi, dar se consolează cu faptul că îi va vedea aproape săptămânal. “Abia aştept să ajung vinerea viitoare acasă. Mi-e dor şi de părinţi, şi îmi lipseşte foarte mult şi mâncarea de acasă. Asta evident până mă voi obişnui cu cea de la cantina Colegiului Costache Negri”, ne-a mai spus Ionela.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite