Angela Stela Ivan, directorul Zonei Libere Galaţi, a vorbit cu Dalai Lama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Ivan în dreapta lui Dalai Lama (stânga în foto), cu capul pe umărul acestuia
Angela Ivan în dreapta lui Dalai Lama (stânga în foto), cu capul pe umărul acestuia

De patru ani conduce Zona Liberă Galaţi şi este pasionată de cunoaştere. În ultima sa călătorie, din Tibet, a avut ocazia să-l cunoască şi să discute cu Dalai Lama.

Citeşte şi: Stelian Chivu deţine o colecţie impresionantă de cristale rare şi diamante

Sensibilă şi mereu cu zâmbetul pe buze, Angela Ivan este directorul Zonei Libere Galaţi. Deşi de mulţi ani s-a implicat profesional în viaţa economică a oraşului, Angela Ivan nu este gălăţeancă, ea fiind născută la Hunedoara, acolo unde a şi locuit până la vârsta de 11 ani.


De mică, m-am implicat în multe activităţi. De la şase ani, am făcut gimnastică sportivă la Deva, iar după ce am venit la Galaţi, am continuat să practic gimnastica ritmică, până în anul trei de facultate", a spus Angela Ivan

.
Viaţa a îndreptat-o totuşi spre o carieră tehnică , fiind de meserie inginer. După terminarea facultăţii, a primit repartiţie la Suceava.


Am revenit la Galaţi şi am lucrat în combinatul siderurgic. În 2005, am fost numită director la Zona Liberă. Principiul după care m-am ghidat, a fost <<cheltuieli puţine şi investiţii cât mai multe>>", a declarat directorul regiei.


Anul trecut a fost în Tibet
Zodia în care m-am născut m-a apropiat foarte mult de spiritualitate. După revoluţie , am citit cu nesaţ multe cărţi cărţi despre religie şi setea mea de cunoştere în acest domeniu a crescut, mărturiseşte directorul Zonei Libere.


Aşa a ajuns Angela Ivan să cunoască budismul şi să-şi împlinească o mare dorinţă, aceea de a ajunge în Tibet şi de a asista la prelegerile liderului spiritual tibetan. Anul trecut, a ajuns pentru prima dată la templul lui Dalai Lama şi a avut norocul extraordinar de a întălni şi de a vorbi cu această fascinantă personalitate a spiritualităţii mondiale.


Pentru mine a fost un cadou de la viaţă şi o şansă de a înţelege adevăratele valori ale existenţei", spune Angela Ivan.
Este pasionată de cristale
Din fiecare destinaţie în care ajunge, directoarea se întoarce acasă cu cristale.
Nu ştiu exact câte sunt, dar cu siguranţă aş putea să deschid, lejer, un muzeu cu cristale şi îngeraşi de diferite dimensiuni şi culori", mai spune Angela Ivan.

image


Una dintre cele mai scumpe pietre pe care le-a adus de pe Coasta de Azur reprezintă un îngeraş dintr-un cristal numit Baccarat. De asemenea, colecţia sa cuprinde pietre rare care provin din adâncurile mărilor şi ocenelor.
Pasiunea pentru pietre o am de mică. Îmi aduc aminte că, la şase ani, într-o tabără la Sarmisegetuza, am golit geanta de haine şi am umplut-o cu pietre. Pe drum, i-am spus învăţătoarei că am o comoară pentru mama", spune, zâmbind, Angela Ivan

Profil:
Născut: 17 noiembrie 1956, Hunedoara
Studii: Doctorat la Facultatea de Mecanică
Familie: Căsătorită, o fetiţă

Cei-i place
Îmi place să călătoresc, să învăţ lucruri noi. Am fost aproape în toate ţările din Europa. La Roma nu am ajuns. Am ajuns în Statele Unite ale Americi. Ultima mea călătorie a fost în Tibet. Anul trecut, am stat acolo două luni şi a fost una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţă. Sunt pasionată de parapsihologie şi cristale.

Ce nu-i place
Sunt foarta puţine lucrurile care nu îmi plac sau pe care nu le agreez. Nu-mi place cruzimea şi răutatea şi nici să fiu condiţionată de nimic şi de nimeni. Nu-mi plac oamenii invidioşi şi zgârciţi. Iubesc libertatea motiv pentru care nu-mi place să mi se îngrădească sufletul şi să mi se fure libertatea.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a înfruntat Zona Liberă criza economică?
Aproape că nici nu a simţit-o. Redevenţele şi investiţiile au avut un preţ acceptabil pentru investitorii cu lichidităţi care profitând de moment au putut face afaceri bune, avantajoase şi pentru ei şi pentru noi. Astfel, în 2009 am înregistrat cele mai bune rezultate financiare din istoria Zonei Libere.
Care este următoare destinaţie pe care doriţi să o vizitaţi?
Mi-am programat pentru anul acesta un pelerinaj „Pe urmele lui Iisus", în Egipt şi Ierusalim.
Câte cristale aţi adunat din călătoriile dumneavoastră?
Cred că aş putea să deschid, lejer, un muzeu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite