Angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacante vor primi amenzi de până la 5.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Legii nr.76/2002, firmele care nu informează lunar locurile de muncă disponibile riscă amenzi usturătoare din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi aduce la cunoştinţa angajatorilor, în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, faptul că aceştia au obligaţia să comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
 
”Prin locuri de muncă vacante, se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou-create. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante se va face pe suport de hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic ori e-mail”, a precizat Carmen Hanţaţuc, director coordonator al AJOFM Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite