Grevă la Confort SA. Angajaţii spun că n-au mai luat salariile din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţipete şi nervi în faţa sediului firmei S.C. Confort S.A. Aproximativ 100 de angajaţi au lăsat deoparte munca pe şantier şi au venit să-şi ceară drepturile. Firma aparţine lui Cornel mangalea, finanţatorul echipei de volei CSU Metal, campioana României!

Acestora le-a ajuns cuţitul la os din cauză că nu şi-au mai primit salariile  din luna decembrie. Primesc în continuare doar promisiuni din partea conducerii firmei.

 „Ultima dată, am luat bani în luna decembrie, am plătit ratele şi n-am mai rămas cu vreun leu nimic. Nu avem cum să trăim aşa. Salariul pe luna decembrie spun că abia acum or să-l dea. Noi ce facem, ce mâncăm ?  Facem Crăciunul la Paşte şi Paştele la iarnă? Sunt aproape cinci luni  de restanţă. Noi vrem să muncim, dar aşa, fără bani, nu se poate”, ne-au spus câţiva dintre angajaţii cu care am discutat.

Şomaj sau muncă fără bani

Acestea sunt cele două variante între care au de ales angajaţii, variante venite din partea conducerii. În momentul de faţă, angajaţii SC Confort SA nu mai au cu ce trăi şi nici nu ştiu pe care dintre soluţiile oferite de şefi s-o aleagă.

„Am primit două opţiuni: şomaj sau muncă fără bani. Luni se face lista cu cei care vor să intre în şomaj. Ne-au zis să venim luni pe şantier şi să ne hotărâm ce facem mai departe”, spuneau nemulţumiţi oamenii.

După 20 – 30 de ani de muncă la această firmă, în cazul unora dintre ei, oamenii au ajuns să-şi cerşescă salariile şi se întreabă cum de nu sunt fonduri dacă zilnic se cumpără materiale de construcţie. Situaţia nu a fost comentată de către conducerea firmei, reprezentanţii acesteia refuzând să ne răspundă la întrebări şi ordonându-i paznicului de la intrarea în sediu SC Confort SA să interzică accesul în instituţie.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite