Angajaţii din puşcării vor picheta sediile partidelor şi locuinţele parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste FNASP
Proteste FNASP

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), afiliată la CNS Cartel Alfa va participa la acţiunile de protest organizate la nivel local în zilele de vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 şi 22 octombrie 2010.

Angajaţii din penitenciare vor picheta în uniformă, în fiecare judeţ unde există reprezentare şi în municipiul Bucureşti, alături de sindicalişti din celelalte Confederaţii sindicale, sediile partidelor aflate la guvernare şi locuinţele parlamentarilor din acest spectru politic.

"FSANP susţine acţiunile de lobby intreprinse la nivel central de către Confederaţiile sindicale în vederea comunicării revendicărilor comune şi clarificării poziţiilor decidenţilor politici faţă de acestea. Este un demers firesc şi un semn de normalitate care ar trebui primit cu deschidere de către partenerii de dialog social", a declarat Sorin Dumitraşcu, luiderul FNASP

Conform acestuia, FSANP respinge orice încercare de politizare a protestelor.

Vom reactiona impotriva oricarei tentative de deturnare a revendicarilor salariatilor penitenciarelor. Solicitam clasei politice responsabilitate si seriozitate si consideram generarea unor solutii reale pentru iesirea din criza ca fiind prioritara in fata oricaror interese politicianiste", a mai spus Dumitraşcu.


Revendicarile angajatilor din penitenciare sunt legate de reducerile salariale si de perspectiva mentinerii acestora, dar si de eliminarea nejustificata a pensiilor speciale.

„Conditiile de lucru din penitenciare si iresponsabilitatea guvernantilor scot sindicalistii din penitenciare in strada. Logistica este din anii '70 iar agresiunile fizice si verbale sunt o constanta. Se lucreaza in conditiile unui deficit de personal de 30% din necesar si anual sunt sunt efectuate, fara a fi compensate in vreun fel, sute de mii de ore suplimenatre. Or, in aceste conditii orice reducere a veniturilor este un act de iresponsabilitate", a mai precizat liderul sindical.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite