Andreea Ţarălungă visează să ajungă o mare dansatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi copilăreşte în ritmul paşilor de dans, Andreea iubeşte animalele şi visează să ajungă medic veterinar.Andreea Diana Ţarălungă are nouă ani şi este elevă în clasa a doua la Şcoala Gimnazială „Sfânta Ana” din Galaţi. A început să danseze de la vârsta de şapte ani şi vrea să ajungă o mare dansatoare.

„Totul a început dintr-o joacă. La vârsta de şase ani, după ce am văzut un desen animat cu o balerină m-am îndrăgostit de ea şi am început s-o imit în fiecare zi, timp de aproape un an. Era fascinant, nu ştiu, mă simţeam foarte bine când dansam după ea”, îşi aminteşte micuţa dansatoare.

Bucuria fetiţei a fost maximă atunci când părinţii au decis să o ducă la o sală de dans profesionist. A ajuns „pe mâinile” antrenoarei Adina Mihalache, care în doi ani i-a pus în valoare talentul.

După mai bine de un an şi jumătate de muncă în sala de antrenament, fetiţa şi-a găsit şi partenerul potrivit: Vlad Ene, al cărui portret a apărut într-una din ediţiile anterioare ale ziarului Adevărul de Seară.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate

Cea mai mare bucurie trăită de Andreea a fost atunci când a câştigat prima cupă! Este vorba despre locul întâi obţinut anul trecut la Concursul Naţional de Dans Sportiv „Cupa Fantezia Galaţi”. După acest succes, premiile au început să curgă. A urmat locul întâi la Concursul Naţional organizat la Galaţi - Cupa Beija Flor, acelaşi loc întâi la Concursul Naţional de la Râmnicu Sărat şi nu în ultimul rând locul al doilea la Concursul Naţional de la Brăila. La acestea se adaugă menţiuni şi premii de participare la alte câteva concursuri naţionale.

„Eu zic că nu-i rău pentru primele şase luni de activitate, dar nu aş fi sinceră dacă aş spune că nu-mi doresc mai mult. Pe altă parte, sunt convinsă că de-abia de acum încolo începe greul. Antrenoarea mi-a spus că de-acum încolo voi munci mai mult dacă vreau să mă menţin la acest nivel înalt”, spune emoţionată Andreea.

La şcoală, Andreea este o elevă model pentru colegii ei datorită ambiţiei de care dă dovadă, dar şi prin prisma rezultatelor obţinute atât la învăţătură, cât şi pe plan sportiv.

„Părinţii ei, învăţătoarea, dar şi eu suntem foarte mândri de performanţele ei şi o susţinem având convingerea că poate şi mai mult. Să nu ne imaginăm însă că toate aceste rezultate ar fi fost posibile fără munca în echipă, fără un antrenor exigent şi un partener tenace şi foarte talentat”, spune Adina Mihalache, antrenoarea Andreei Ţarălungă.

Andreea merge de trei ori pe săptămână la antrenamente, iar la sfârşitul săptămânii ia calea concursurilor care se organizează în ţară. Când nu merge la competiţiile de dans, preferă concursurile de Evaluare în Educaţie, organizate de Şcoala Generală nr. 29 .

Ce-i place?

Să ştiţi că sunt un copil extrem de sensibil, care iubeşte foarte mult animalele, în special pisicile şi caţeii. Dacă este să mă întrebaţi ce mi-aş dori să devin vă răspund fără să ezit: medic veterinar, ca să pot îngriji şi salva animalele. Mi-ar plăcea să fac carieră şi în domeniul modei, poate un creator!

Ce nu-i place?
Nu-mi place prefăcătoria şi duplicitatea şi tocmai de aceea sufăr mult când sunt minţită. Îi detest pe mincinoşi şi încerc să mă feresc de ei. Din păcate am cam avut de-a face cu câţiva mincinoşi şi am avut numai probleme!

Întrebări şi răspunsuri

1.Ce-ai alege între a fi o elevă eminentă şi o lungă serie de concursuri de dans?

Sunt conştientă că fără şcoala nu aş reuşi să răzbat în viaţă, dar nici nu aş vrea renunţ vreodată la dans. Aşa că răspunsul meu este clar: pe amândouă. Le-aş acorda aceeaşi importanţă!

2. Ce mesaj transmite un dans?

Un alt mod de viaţă, o altă atitudine. Dansul este cea mai elevată, cea mai emoţionantă, cea mai frumoasă dintre arte, pentru că nu este chiar viaţă.

Profil:
Născută: 21 ianuarie 2001, Galaţi
Studii: elevă Şcoala 29 Galaţi
Familie: singură la părinţi


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite