Anchetă Bac 2010: Lucrare suspectă la Liceul Particular “Dimitrie Cantemir”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În paralel cu ancheta DNA-ului, a fost declanşată şi o ancheta internă. Inspectoratul Şcolar Galaţi a luat la verificat toate lucrările date de cei 71 de elevi ai liceului particular gălăţean

„Au fost analizate atent aproape toate lucrările. Căutăm indicii care să ne demonstreze că profesoara Mariana Lazanu ar fi însemnat anumite lucrări care urma să fie notate cu note mai mari. Până acum am găsit doar o teză care conţine un cuvânt aruncat undeva pe pagină, dar numai specialiştii în decodificare ar putea să ne spună care este sensul lui", spune inspectorul şcolar adjunct Laura Marin.

Reaminitim că doi profesori din Galaţi (directorul Liceului Particular "Dimitrie Cantemir" - Maria Elena Onu şi profesoara de limba română Mariana Lazanu, ambele cadre didactice la CNVA) au intrat în atenţia DNA-ului după ce au dat, respectiv au luat sume de bani pentru ca elevii de la Liceul Particular "Dimitrie Cantemir" să obţină note mai mari sau măcar de trecere.

Între timp, nici soluţionarea contestaţiilor depuse de elevii de la Liceul Particular „Dimitrie Cantemir" din Galaţi nu a produs modificări ale procentului de promovabilitate. Acesta rămâne 36,68%, în pofida faptului că au fost depuse 12 contestaţii: cinci la limba română, patru la istorie şi trei la geografie.

„Notele nu s-au modificat. Rămân 26 de respinşi dintr-un total de 71 de absolvenţi de liceu care au dat vara aceasta bacalaureatul", spune inspectorul şcolar adjunct Onuţ Atanasiu.

Toate lucrările celor 71 de candidaţi au fost reanalizate de o echipă de profesori corectori din care nu au lipsit inspectorul şcolar de specialitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite