Amenzi pentru colectarea neselectivă a gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garda de Mediu verifică sistemul de colectare selectivă a deşeurilor
Garda de Mediu verifică sistemul de colectare selectivă a deşeurilor

Garda de Mediu verifică în aceste zile modul în care a fost implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor de către administraţia locală a municipiului Galaţi.

Controlul este efectuat la solicitarea ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şi va include mai multe obiective.

"Comisarii vor verifica în ce măsură se face implementarea, la nivel local, a obligaţiilor privind colectarea selectivă a deşeurilor şi dacă sunt îndeplinite prevederile din planul judeţean de gestiune a deşeurilor", a spus directorul coordonator al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, ing. Mihai Turcu.

Inspecţia va mai viza şi circuitul ecologic format din spaţiile pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care includ containerele specifice, transportul şi eliminarea finală a materialelor.

În cazul constatării unor încălcări ale legislaţiei în vigoare, vor fi luate măsuri de remediere a situaţiei, cu termene scurte, dar realiste, şi vor fi aplicate sancţiuni usturătoare.

Nu toţi gălăţenii par să fi învăţat lecţia colectării selective. În pubelele amenajate pe str. Saturn, pungile de menaj conţin deşeuri de toate felurile.

Deşi există câte un spaţiu amenajat pentru hârtie, carton, material plastic şi două pentru deşeuri solide, oamenii nu au mai avut răbdare să îşi sorteze gunoiul şi l-au pus într-un singur recipient, aşa cum au fost obişnuiţi ani de-a rândul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite