Amenzi uriaşe pentru traficanţii de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au aplicat, în primele cinci luni ale anului, 8.912 amenzi, în valoare de peste 11,8 milioane de lei, în cazuri de contrabandă cu ţigări, în aceeaşi perioadă fiind întocmite 556 de dosare penale, care vizează peste 1.100 de persoane, anunţă IGPR.Galaţiul este printre judeţele fruntaşe din acest punct de vedere ,  foarte mulţi cetăţeni moldoveni încercând să forţeze frontiera fie pe la Giurgiuleşti, fie pe

În dosarele penale sunt cercetate 1.155 de persoane, care au introdus şi comercializat în România ţigări, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Citiţi şi:

e-Romania va fi disponibilă până la sfârşitul anului-Costurile proiectului se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro

Românii stau bine când vine vorba de evaziune fiscală

În două zile, polițiștii brăileni au ridicat 16 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare

IGPR aminteşte că, la începutul lunii mai, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a aprobat "Planul de acţiune pentru cunoaşterea, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina, Republica Moldova sau sunt transportate pe Marea Neagră".

"În acest sens, sub coordonarea Poliţiei Române, se acţionează în sistem integrat cu poliţişti şi poliţişti de frontieră, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., iar în colaborare cu reprezentanţii celorlalte agenţii de aplicare a legii, respectiv unităţi de parchet, SRI şi ANAF, se realizează un cumul de competenţe şi o coordonare unitară, scopul fiind eliminarea paralelismului şi concentrarea resurselor în vederea combaterii eficiente a contrabandei, contrafacerii şi comerţului ilegal cu produse de tutun", potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte contrabanda cu alcool, în perioada ianuarie-mai 2010, poliţiştii de la investigarea fraudelor au cercetat 246 de persoane pentru activităţi ilegale cu alcool şi produse din alcool. Totodată, autorităţile au recuperat 88% din prejudiciul produs prin aceste fapte şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 470.000 de lei.

Alături de poliţişti de investigare a fraudelor, la acţiuni au participat comisari ai Gărzii Financiare, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ai Inspecţiei de Stat pentru Control Tehnic Vitivinicol şi lucrătorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, precum şi forţe şi ale poliţiei de ordine publică, poliţiei de frontieră şi poliţiei transporturi.

Astfel, potrivit Poliţiei Române, în primele cinci luni ale anului 2010 s-au desfăşurat 249 de acţiuni, fiind înregistrate 113 dosare penale (cu 17% mai multe faţă de perioada similară din 2009), în care au fost cercetate 246 de persoane. De altfel, din cele 113 dosare penale, au fost soluţionate, până în prezent, 103, care privesc 150 de infracţiuni pentru care sunt suspectate 142 de persoane, reiese din statisticile autorităţilor.

Mai mult, în aceeaşi perioadă au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, totalizând 472.775 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de 132.826 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite