Amenzi de 47.000 de lei pentru mai multe primării din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat primarii din trei comune gălăţene pentru deficienţe grave la capitolul “salubritate”. Alte două localităţi riscă amenzi cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei

Primăria comunei Smulţi s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei, după ce primarul localităţii nu a asigurat  sistemul de colectare şi transport al deşeurilor reciclabile, în timp ce primăria de la Valea Mărului a fost amendată cu 15.000 de lei deoarece  nu a acţionat pentru refacerea şi protecţia mediului.

Autorităţile locale de la Pechea au fost cel mai aspru sancţionate de comisarii Gărzii de Mediu, după ce administraţia publică locală nu a asigurat spaţii pentru colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi funcţionalitatea acestora.

“În mare parte, primăriile din judeţul Galaţi şi-au făcut treaba, după ce timp de doi ani ne-am ţinut de capul primarilor. Probleme au fost în aceste localităţi, dovadă că au fost şi sancţionate. La Valea Mărului, şi acum primarul spune că a fost amendă pe criteria politice. Să zică “merci” că a fost doar amendă. Noi nu amendăm în funcţie de culoarea politică”, ne-a declarat Mihai Turcu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Şi primăriile din comunele Fârţăneşti şi Scânteieşti riscă amenzi amenzi din partea Gărzii de Mediu.

“Primăriile comunelor Fârţăneşti şi Scânteieşti riscă amenzi cu valoare cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei pentru nerealizare de măsuri privind contractarea unor servicii de salubrizare cu o societate autorizată de colectare, transport şi eliminare a deşeurilor. Nici măcar în regie proprie n-au înfiinţat un serviciu de salubrizare”, a spus Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite