Amendă de 100.000 lei în cazul peştelui mort din balta Vlădeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii firmei Management Reorganizare Lichidare Iaşi riscă şi dosare penale pentru faptul că 20 de tone de peşte din balta Vlădeşti a fost găsit mort, aşa cum ne-a declarat Mihai Turcu, directorul Gărzii de Mediu Galaţi. Societatea ieşeană lichidează bunurile firmei Zătun, proprietara bălţii gălăţene.

Mihai Turcu a declarat că se mai fac verificări în cazul celor 20 de tone de peşte care a  găsit mort în balta Vlădeşti la începutul acestei săptămâni. "În funcţie de ce date vor mai reieşi în urma verificărilor, este foarte probabil să se intre şi pe partea penală pentru a se cere întocmirea de dosare penale celor vinovaţi", a explicat Mihai Turcu.


Pentru moment singura decizie luată în acest caz este amendarea firmei din Iaşi cu suma de 100.000 de lei. "Dacă vor plăti în 24 de ore vor achita doar jumătate din amendă, este vorba de 50.000 lei. În caz contrar vor achita toată suma", a mai explicat Turcu.


O altă ilegalitate depistată de inspectorii Gărzii de Mediu este faptul că reprezentanţii firmei din Iaşi încercau să îngroape peştele mort chiar lângă baltă, fapt interzis de lege. "Monitorizăm situaţia de acolo şi aşa am depistat şi acestă neregulă care va fi sancţionată şi ea", a mai adăugat Turcu.


Balta Vlădeşti este situată în Lunca Prutului, în estul judeţului Galaţi, iar cauza morţii peştilor este, cel mai probabil, lipsa de oxigen din apă.


În urmă cu doi ani, Zătun a intrat în lichidare judiciară, iar lichidatorul - Management Reorganizare Lichidare Iaşi - a luat în administrare activele societăţii, inclusiv balta de la Vlădeşti, în scopul vânzării lor şi recupoerării datoriilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite