Pensionarii din Galați şi-au pus mintea cu „goagăl”. Au între 60 și 82 de ani şi au învăţat să utilizeze computerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii s-au familiarizat cu tastele computerului. Foto: Bogdan Nistor
Bătrânii s-au familiarizat cu tastele computerului. Foto: Bogdan Nistor

La vârsta la care cei mai mulţi gălăţeni îşi petrec timpul cu nepoţii sau strănepoţii prin parcuri, 10 bătrâni cu vârste cuprinse între 60 şi 82 de ani s-au înscris la un curs de calculatoare, organziat de Biblioteca VA Urechia. Ei sunt acum aşi în Messenger şi ştiu să caute orice pe Google!

Săptămâna trecută Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați a organizat gratuit Cursul de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici, primul de acest gen organizat de o instituție publică din Galați.

Acest curs s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, câte trei ore pe zi, în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii, dotat cu calculatoare prin Programul Biblionet și i-a avut ca formatori pe Titina Maricica Dediu și Gabriel Manea, bibliotecari în cadrul bibliotecii gălățene.

La prima serie s-au prezentat zece cursanți și au încheiat ciclul de pregătire programat opt persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 82 ani.

În cadrul acestui curs, seniorii au învățat cum să caute pe Internet și cum să selecteze informația de calitate, să comunice prin intermediul poștei electronice, să comunice în direct cu persoane aflate la distanță, prin yahoo messenger, să redacteze un text, toate acestea pentru a putea fi în pas cu vremurile și a putea comunica cu rudele aflate la distanță.

Biblioteca Județeană își propune ca pe viitor să deruleze cursuri pentru utilizatori (pe categorii de vârstă) sub forma unui nou serviciu, iar perioadele de desfășurare vor fi comunicate în timp util, pentru înscrierea participanților.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite