Steagul Oţelului va flutura la peste 8.000 de metri. Unul dintre cei mai buni alpinişti din România va pleca cu însemnele campioanei pe Hymalaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul (25 ani) vrea ca echipa campioană să devină prima echipă de fotbal din România ale cărei însemne vor fi pe cel de-al şaselea vârf al planetei. El este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni alpinişti din lume.

Pe 4 septembrie 2011, trei alpinişti români  cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani vor urca pe vârful Cho Oyo, situat la 8.201 metri, în regiunea Khumbu din estul Nepalului. Însă dincolo de ţelurile alpinistice ale expediţiei mai există un scop. Poate la fel de important. Tinerii vor să ducă pe vârf steagul Oţelului Galaţi, campioana României!

Iubeşte muntele şi Oţelul

Printre cei care se vor încumeta să atace al şaselea munte ca înălţime din lume  se numără  şi gălăţeanul Tiberiu Pintilie. După ce a fost şef de promoţie, s-a lăsat de teorie pentru a explora adâncurile din munţii Apuseni.

Apoi şi-a îndreptat paşii către Crucea Roşie, unde a fost şef de detaşament pe dezastre în România, a ajutat la reintegrarea romilor de pretutindeni, a participat împreună cu corpul militar al Crucii Roşii la ajutorarea negrilor refugiaţi din jurul Romei.

La 20 de ani a intrat într-o şcoală de munte, pentru ca în doi ani să ajungă vicepreşedintele clubului montan Pathos, unde a coordonat ecologizări în Iezer şi Bucegi, reîmpăduriri în Piatra Craiului şi a împărtăşit noilor generaţii magia crestelor.

Pe „acoperişul” Europei la 21 de ani

După antrenamente intense, a călcat pe acoperişul Europei la 21 de ani, pentru ca în alţi patru ani să ajungă la altitudinea de 7105 de metri, unde a reprezentat cu mândrie pe cei de acasă în inima Pamirului – acoperişul lumii.

Aici a dus cu el steagul Crucii Roşii semnat de voluntari din toata lumea, alături de drapelul românesc. Crede în frumuseţea oamenilor şi împărtăşeşte valorile sale tuturor celor din jur.

„Sunt adeptul ideii ca nu trebuie să uiţi niciodată de unde ai plecat pentru a promova în ceea ce faci. M-am născut în oraşul Galaţi, am copilarit în cartierele lui, am învăţat să fiu om cu cei din jurul meu, toate acestea în mijlocul gălăţenilor, cu domniile lor.  Doresc ca prin aceasta expediţie să le aduc un omagiu gălăţenilor, să le dau un motiv să zâmbească şi să se mândrească că sunt locuitori ai Dunării de Jos. Merităm din când în când să uităm măcar pentru câteva clipe de grijile cotidiene şi să visăm măreţ, să urcam pe munţii sufletului nostru”, ne declară Tiberiu Pintilie.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 25 august. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite