Galaţi: Alina crede că poate fi un bun profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Alina crede că poate fi un bun profesor
Galaţi: Alina crede că poate fi un bun profesor

Alina Bezman încheie prezentarea celor 15 copii dotaţi care formează clasa de performanţă de la Şcoala 2 din Galaţi.

Când am început acest serial, am precizat că 16 copii au fost selectaţi pentru a face din această clasă. Între timp, unul dintre ei a constatat că nu se poate adapta la condiţiile de la oraş şi s-a întors la ţară.

Revenind la Alina, trebuie să spunem că părinţii ei nu au fost deloc încântaţi de ideea ca fata lor mai mare să plece de acasă.

Cu greu i-am convins pe părinţi să mă lase să vin la Galaţi. De fapt, profesorii de la şcoala din sat s-au străduit cel mai mult sa-i convingă”, spune Alina. A venit la oraş cu gândul să înveţe şi să-şi croiască o viaţă mai bună.  “Pot să vă spun că, după trei săptămâni de şcoală, mi se pare că modul de predare este altul. Profesorii de aici explică mult, sunt laboratoare, facem experienţe şi înţeleg mai mult”, spune fetiţa din Vlădeşti.

Vrea să fie profesoară

Alina visează la o carieră didactică.
Vreau să devin profesoară. De matematică sau de engleză” afirmă eleva argumentând că acestea sunt materiile ei preferate.

Deşi este un copil matur, mărturiseşte că  nu se dă în lături de la orice prilej de joacă:

De câte ori am timp,  joc cu fetele din cameră tot felul de joculeţe amuzante. Uneori se mai lasă cu ceartă şi renunţ. Nu-mi place să mă cert”.  S-a obişnuit cu viaţa de cămin, chiar a început să-i placă, în ciuda faptului că locuieşte împreună cu alte şase fete. Nu se poate obişnui însă cu mâncarea de la cantină, aşa că, de multe ori, la sfârşitul mesei, lasă farfuria neatinsă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite