Alexandru Drăgănescu, poliţistul- lider sindical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul de la Biroul Investigaţii Criminale al Poliţiei Transporturi, este lider de sindicat şi îşi doreşte să ajungă la Europol.

Profil

Născut.28 iunie 1982

Studii-Academia de Poliţie A. I. Cuza

Familie- Căsătorit


În acest moment, inspectorul Drăgănescu face parte din cea mai tânără echipă a Poliţiei Transporturi Galaţi. După mai bine de patru ani petrecuţi în diferite structuri ale Poliţiei Române, inspectorul îşi doreşte să ajungă la nivelul următor, Poliţia Europeană.

„Am terminat facultatea de drept din cadrul Academiei de Poliţie A. I. Cuza Bucureşti şi mi-aş dori să ajung în cadrul acestei structuri transnaţionale", spune Drăgănescu.

Până să ajungă la Europol, inspectorul a devenit din acest an unul dintre cei mai tineri lideri de sindicat din cadrul Poliţiei Române, la numai 28 de ani, fiind şeful Sindicatului Poliţiştilor din cadrul Poliţiei Transporturi Galaţi.

„Sincer, nu mi-am dorit această funcţie, însă în cele din urmă am acceptat-o, la insistenţele colegilor mei, iar acum încerc să le apăr drepturile cum pot eu mai bine", a povestit inspectorul.

Caz şocant

În acest moment, Drăgănescu activează la Biroul Investigaţii Criminale al Poliţiei Transporturi Galaţi, unul dintre acele locuri de muncă care te pune în contact cu cee ce numim generic „scursurile societăţii".

Cu timpul intervine obişnuinţa dar în ciuda acesteia unele dintre anchete sunt pe marginea unor fapte care sunt surprinzătoare chiar şi pentru un poliţist.

„La un moment dat, am prins un bărbat care-şi violase bunica. Cazul în sine nu este tocmai normal. Partea ciudată a venit în momentul în care l-am întrebat dacă părinţii lui ştiu ce a făcut", a povestit inspectorul.

Violatorul a dat un răspuns care i-a lăsat cu gura căscată pe cei care-l arestaseră. „A spus că mama lui nu are cum să ştie, pentru că e moartă, în timp ce tatăl său este la puşcărie, după ce a omorât-o pe maică-sa". Violatorul a ajus şi el după gratii.

Vrea să-şi deschidă canisă

Pe lângă munca de Poliţie, inspectorul Drăgănescu este şi un mare pasionat de câini. În urmă cu câteva luni a demarat, împreună cu un coleg, procedurile pentru a crea la Galaţi cea de-a doua canisă din ţară, care se va ocupa de creşterea ciobăneştilor cehoslovaci.

„Acest câine are caracteristicile unui ciobănesc german, dar are simţurile unui lup, spre exemplu, mirosul său fiind de trei ori mai dezvoltat decât al unui câine obişnuit. Mi-ar plăcea ca acest câine să intre şi în dotarea Poliţiei", a spus Drăgănescu.

Deocamdată, canisa are deschis numai site-ul de internet www.wolfdog.ro, urmând ca în cel mai scurt timp să primească şi primele exemplare.

„Preţurile vor fi accesibile pentru toate buzunarele, acceşti câini putând fi achiziţionaţi atât de familii, cât şi de instituţii care au nevoie de animale de pază", a mai adăugat inspectorul.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă nu ai fi ales Poliţia, unde ţi-ai fi dorit să lucrezi?

Având în vedere că am terminat Dreptul în cadrul Academiei de Poliţie A. I. Cuza, cred că m-aş fi îndreptat către magistratură sau avocatură. Deocamdată îmi place munca mea, mai încolo vom vedea ce va mai fi.

Ce înţelegi tu printr-un caz greu?

Problemele intervin în momentul în care autorul încearcă să-şi ascundă identitatea. Un astfel de caz a avut loc zilele trecute, când un tâlhar şi-a dat o identitate falsă, drept pentru care, iniţial, nici nu a primit mandat de arestare. Ulterior, când s-a descoperit cine era cu adevărat, a fost nevoie de alte câteva zile pentru a-l prinde din nou.

Ce îi place

Îmi place foarte mult sportul în general. Am practicat arte marţiale, în speţă wu-shu şi judo, disciplină în care deţin şi centura galbenă, dar şi înotul. Probabil că acum, odată cu începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, puţinul timp liber pe care-l am îl voi petrece în faţa televizorului.

Ce nu-i place

În primul şi în primul rând, urăsc sistemul de valori total inversat din ţara noastră. Mi se pare inacceptabil ca oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional să fie nevoiţi să-şi schimbe meseria datorită faptului că postul pe care ar fi trebuit să-l ocupe revine altcuiva cu pile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite