Galaţi: Alexandru Vintilă este cel mai tânăr practicant gălăţean de Aikido

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Alexandru Vintilă este cel mai tânăr practicant gălăţean de Aikido
Galaţi: Alexandru Vintilă este cel mai tânăr practicant gălăţean de Aikido

Are doar şapte ani, dar şi-a învins colegii mai mari din competiţii Îi plac artele marţiale şi, imediat cum a împlinit vârsta minimă care îi permitea să se înscrie la un club sportiv, le-a spus părinţilor că vrea să practice Aikido. În câteva luni a obţinut prima sa centură şi îl desparte doar un examen de următoarea.

După exemplul tatălui, care de câţiva ani face lupte libere, micuţul Alexandru Vintilă s-a înscris la arte marţiale imediat ce a împlinit vârsta care să-i permit acest lucru. Astfel, la şase ani, acesta le-a cerut părinţilor să-l ducă să înveţe tehnicile de apărare.

 “Eu am vrut să merg la sală pentru că am talent. Îmi place foarte mult să fac Aikido. Dar m-a influenţat şi tata, care a făcut lupte”, spune, sigur pe el, Alexandru.

image



Are deja un an de când practică acest sport în sala condusă de antrenorul Niculai Ungureanu, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Premiat după câteva luni de antrenamente

Ambiţios şi cu dorinţă de muncă, cum îl descrie senseiul său, micuţul a obţinut, la doar câteva luni de la primul antrenament, centura galbenă. Mai mult, a reuşit să-şi învingă colegii mai mari la Campionatul Naţional , categoria “copii 1” (unde participă micuţi cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani).

 “Am luat menţiune la Naţională”, precizează, mândru, băiatul.

Nu vrea să se oprească aici şi se pregăteşte intens pentru următorul examen. Dacă îl va trece, Alexandru se va mândri cu centura portocalie.

A evoluat foarte repede. Are calităţi pentru a avansa. Este foarte serios, atent şi perseverent. Dacă nu ştie ceva, vine şi mă întreabă”, îl descrie în câteva cuvinte antrenorul său, Niculai Ungureanu.

Tradiţia din familia Vintilă este respectată şi de cel mai mic membru.

Am o soră de cinci ani care vine cu mine la antrenamente. Însă este prea mică să intre pe saltea. Până când va învăţa să se apere singură, o protejez eu dacă îi vorbeşte cineva urât”, explică Alexandru. 

Ar renunţa la costum pentru chimonou

image



Cristian Tudose este cel mai în vârstă practicant de aikido de la Clubul Sportiv din Galaţi. Are 42 de ani, iar în urmă cu patru ani s-a decis să se înscrie la arte marţiale.

Fiul meu mergea de trei luni la sală şi i-am cerut să îmi arate ce a învăţat. Am rămas pe gânduri când am fost doborât de un puşti”, spune Cristian (foto dreapta, chimonou alb).

Gălăţeanul are deja centura maro şi este la un pas până la cea neagră. În viitor se gândeşte ar putea renunţa la costumul pe care îl îmbracă în calitate de manager al unei firme de telecomunicaţii în favoarea chimonoului purtat ca şi antrenor într-o sală de Aikido. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite