Alexandra Crişan a ajuns de la concertele din sufragerie la marea scenă a muzicii româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Crişan
Alexandra Crişan

Are în vitrină peste 30 de trofee câştigate la concursuri naţionale şi internaţionale şi nu vrea să se oprească aici

Şcoala, ca de altfel întreaga activitate a Alexandrei Crişan, au în mod firesc legătură cu muzica având în vedere că s-a născut într-o familie de muzicieni.

"Nu sunt singurul artist din familie, aşa că am avut de la cine să învăţ tainele meseriei. Atât tatăl meu - care a decedat când aveam 13 ani - cât si mama, au avut un rol extrem de important in formarea mea ca muzician. Mândria pe care nu şi-o ascundea tata atunci când mă asculta cântând m-a motivat să mă perfectionez în ceea ce fac", afirmă emoţionată artista.

Ea îşi aminteşte cu drag de serile de vineri când dădea "concerte" împreună cu sora ei mai mare şi mama lor, în sufragerie, în prezenţa "publicului" format cel mai adesea din rude apropiate.

Practic, atunci a învăţat să scape de emoţii în faţa publicului.

Primii opt ani de şcoală i-a făcut la Colegiul Naţional "Al.I. Cuza" şi abia în clasa a noua a ajuns la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi.

"Eram prea mică pentru a face canto clasic aşa că, din clasa întâi şi până într-a cincea, am făcut pian la «Şcoala populară de artă» şi am continuat să cânt acasă şi la biserică împreună cu mama. Odată intrată la Liceul de Artă, am început să înţeleg ce însemnă "muzica grea": muzica de operă. Alături de doamna profesoară Rodica Koler, am început să muncesc pentru a ajunge unde sunt astăzi. Îmi iubesc profesoara şi ţin să îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru mine. Este un om extraordinar!", mărturiseşte Alexandra.

Până în momentul de faţă, Alexandra a obţinut 30 de premii naţionale şi internaţionale în domeniul muzicii de operă, printre care şi premiul întâi la Olimpiada Naţionala de muzică.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce părere ai despre manele?

Am ajuns un popor de manelişti şi ne plângem că nu suntem cunoscuţi pentru adevăratele valori pe care le avem în ţară. Atât timp cât noi acceptăm şi, mai grav, "promovăm" manelele, nu cred că mai putem pretinde să ni se recunoască adevărata artă. Ne merităm soarta!

Vrei să faci carieră în muzică?

Astăzi, meseria pe care mi-am ales-o este una care nu te poate satisface din punct de vedere financiar în România, motiv pentru care urmez Dreptul, în paralel cu Facultatea de Muzică de la Galaţi.

Ce-i place?

Îmi place să cânt. De aceea mi-am ales şi această meserie. Muzica alină sufletul mai bine decât orice alt domeniu al artei. Pentru ca să întelegi muzica, tot ce trebuie să faci este să închizi ochii şi să o simţi!

Ce nu-i place?

Nu îmi plac manelele şi oamenii fără maniere. Îmi doresc ca pe viitor să putem ajunge să ne mândrim că suntem români şi că ştim ce e aia valoare şi cultură.

Profil:

Născută: 13 aprilie 1991, Deva
Studii: Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" Galaţi
Familie: are o soră mai mare cu trei ani

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite