Galaţi: Alexandra Penciu cântă de când se ştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Alexandra Penciu cântă de când se ştie
Galaţi: Alexandra Penciu cântă de când se ştie

Are 14 ani şi a ajuns de patru ori la „Mamaia Copiilor”. Anul acesta a câştigat marele trofeu la „Ceata lui Piţigoi”.

Talentul pentru cântat i l-a descoperit o educatoare de pe vremea când era la grădiniţă. De fapt, aceasta a remarcat-o pe tânăra, de pe atunci, Alexandra care făcea vocalize prin curtea grădiniţei.

I-a spus atunci mamei fetei că Alexandra are o voce puternică şi i-a recomandat să meargă la Liceul de Arte. Astfel, fata a fost înscrisă încă din clasa I la secţia pian.

Aveam acasă o pianină şi mi-am spus că acest instrument mi se potriveşte”, povesteşte tânăra.

Un an mai târziu, pe când era în clasa a II-a, tânăra a participat la un concert aniversar al Coralei Allegria, din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos. A ieşit în evidenţă imediat şi a fost înscrisă în cor.

Am multe clipe frumoase legate de Corala Allegria. Am fost în turnee în mai multe ţări, printre care Belgia, Franţa sau Grecia”, ne-a explicat Alexandra Penciu.

Înălţimea a trădat-o!

Din 2008 a fost nevoită să iasă din Corală pentru că era prea înaltă.

“Ajunsesem deja la 1.80 metri şi făceam notă discordantă în grup. Eram cea mai înaltă, nu mai încăpeam în nicio încadrare. Aşa că, am fost nevoită, cu lacrimi în ochi să-mi iau rămas bun de la prietenii mei de acolo”, mai spune tânăra cântăreaţă.

Experienţa din Corala Allegria i-a fost însă benefică: în 2006, la recomandarea profesoarei de canto, a participat pentru prima dată la Mamaia Copiilor.

De atunci, în fiecare an participă la acest festival-concurs şi de două ori a reuşit chiar să ajungă printre primii 10 cei mai buni copii din ţară.

În paralel, Alexandra Penciu s-a înscris şi la şcoala de canto din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Ea vrea rock, părinţii canto

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Alexandra este încântată şi de matematică.

Am avut acum câţiva ani o participare la un concurs de matematică – Cangurul – unde am obţinut cel mai bun punctaj la categoria mea de vârstă”, se laudă cântăreaţa.

De fapt, şi la română a obţinut note foarte bune, anul trecut ea reuşind să primeacă cea mai bună notă la teza unică. Cât priveşte diplomele şi trofeele obţinute pe plan muzical, şi acestea sunt destule.

Nu sunt premii foarte mari, dar sunt importante pentru mine. M-au făcut să merg mai departe”, mărturiseşte Alexandra.

Visul ei este acum să ajungă o cântăreaţă cunoscută, care abordează un stil combinat între Paula Seling şi Geanina Corondan.

Nu prea se potriveşte însă şi cu preferinţele părinţilor, care o văd pe tânăra lor fată la canto.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai face într-o “fereastră” de la şcoală?

M-aş duce cu cel mai talentat pianist din Liceul de Arte într-un loc public şi aş improviza o piesă la patru mâini. Îmi place foarte mult să mă desfăşor, să arăt oamenilor ce ştiu. Vă daţi seama că nu m-aş duce în faţa unui calculator să stau pe Messenger!

Cum ar trebui să arate prietenul tău?

Păi, în primul rând, ar trebui să fie înalt, să aibă cel puţin 1.80 metri, să fie brunet şi, aşa cum spun părinţii mei, să se lase dominat. Şi încă ceva: să suporte discuţiile mele despre teoria muzicii, asta dacă nu cumva ar trebui şi el să ştie ceva muzică.

Ce-i place?

Îmi place foarte mult să vorbească despre teoria muzicii. Pe cine prind, îi umplu capul cu chestiuni legate de muzică. Cred că aş putea să vorbesc o săptămână în continuu despre muzică. depinde de interlocutori, de cum mă provoacă.

Ce nu-i place?

Nu-mi plac oamenii care nu sunt originali, care copiază prin tot ceea ce fac. Nu pot să-i sufăr pe cei care nu reuşesc să creeze un stil propriu. Îmi place şi mie să mai când din când în când piese din repertoriul altor cântăreţi, dar o fac în stilul meu.

Profil

Născută: 17.03.1995
Ocupaţie: elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”
Stare civilă: necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite