Consiliul Local Galaţi a decis: Preţul unei călătorii cu maxi taxi şi autobuzul se face 1,5 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre care prevede majorarea cu 50 % a călătoriei cu maxi-taxi şi cu autobuzul a primit votul Consiliului Local. Majorarea ar putea fi aplicată de la 1 decembrie.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, cererea de majorare a preţului este fundamentată pe baza cheltuielilor cu combustibilii şi lubrifianţii, întreţinere, reparaţii şi piese de schimb, impozite, taxe şi autorizaţii specifice.

Consilierii PSD ŞI PNL au votat pentru scumpirea cu 50% a biletelor, în timp ce aleşii PC ŞI PDL au votat împotriva majorării.

Primarul Dumitru Nicolae susţine că „preţul unei călătorii cu transportul în comun este cel mai mic din ţară”.

Consilierul Picu Apostol Roman s-a împotrivit acestei majorări şi susţine că va ataca hotărârea de CL în contencios administrativ.

“Majorarea preţului este dorinţa operatorilor privaţi, care ameninţă că intră în faliment. Nu este adevărat aşa ceva. Nu de asta au nevoie gălăţenii loviţi de sărăcie”, a spuns Picu Roman.

Odată cu tariful de 1,50 lei pentru biletul cu o călătorie, 3 lei pentru un bilet cu două călătorii, se scumpesc şi abonamentele Transurb. Un abonament lunar nominal valabil pe o linie va costa 45 de lei, unul pe două linii – 70 de lei, iar unul pe toate liniile – 90 de lei. Un abonament nenominal valabil pentru toate liniile va avea preţul de 115 lei.

Proiectul urmează să primească validarea prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite