Alcom Galaţi, cea mai mare reţea de magazine alimentare de cartier din oraş, este executată silit de Decovil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea temporară a unui important magazin Alcom situat în cartierul Ţiglina II şi executarea silită la care este supusă de către Decovil, plus alte procese pentru achitarea unor debite, a făcut ca importantul lanţ de alimentare de cartier să intre în reorganizare.

„Nu sunt neapărat probleme financiare, Alcom-ul nu are probleme de acest sens", a replicat Petrică Herescu, administratorul unic al grupului de firme Galmopan, grup din care face parte şi Alcom Galaţi.

În ceea ce priveşte executarea silită pe care a obţinut-o Decovil, aceasta se referă la un teren din cartierul gălăţean Micro 18.

Decovil unul dintre principalii producători de mobilă din partea de est a ţării a cerut executarea silită a lanţului de magazine de cartier Alcom şi a obţinut o decizie favorabilă irevocabilă de la Judecătoria Galaţi.

„În urma acestei sentinţe Alcom Galaţi este oblgată să vândă către Decovil terenul situat în Galaţi, str. Brăilei ( Ada Marinescu) Micro 18, bloc E5. Pe acest teren este amplasat activul cumpărat de SC Decovil SRL Galaţi, la data de 20.01.1997", se precizează în decizia instanţei.

„Cei de la Decovil au obţinut executarea silită să le vând terenul, dar nu au obţinut şi un preţ, aşa că nu o să poată să ia ceva de acolo", ne-a mai explicat Petrică Herescu.

„Nu doresc să comentez prea mult acest caz. Dacă avem de recuperat ceva de la Alcom, doresc să menţin rufele murdare între firmele noastre. Nu pot comenta mai mult", ne-a declarat Mioara Elefteriu, directorul Decovil.

Petrică Herescu contrazice zvonurile că va vinde magazinul din Ţiglina II, închis de câteva zile. „Alcom este închis temporar, însă se va redeschide. Suntem în reorganizare, atât", a mai explicat omul de afaceri.

Ajutor de la municipalitate

Alcom Galaţi este lanţul cel mai important de magazine de cartier din municipiul Galaţi. Conform ultimelor date publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, Alcom Galaţi are în jur de 150 de angajaţi. Totodată grupul de magazine a anunţat şi un profit de 22.000 de lei pe anul 2009.

Omul de afaceri, Petrică Herescu şi grupul de firme Galmopan a mai fost ajutat de curând de Consiliul Local care a a acceptat să ia în proprietatea două clădire de la Galmopan pentru a se şterge datoriile firmelor către bugetul de stat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite