Alarmant/Numărul cazurilor de diabet zaharat în rândul copiilor s-a dublat în ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diabetul zaharat la copii a devenit în ultima perioadă o problemă de sănătate publică, lucru care-i îngrijorează extrem de mult pe medici. Când boala este descoperită, organele importante sunt deja afectate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Galaţi are în momentul de faţă în evidenţele sale 200 de copii cu diabet zaharat. Medicii diabetologi sunt îngrijoraţi din cauza faptului că numărul acestor cazuri a crescut extrem de mult în ultima perioadă.

„În ultimii cinci ani numărul copiilor care suferă de diabet s-a dublat. A crescut brusc şi nu ştim de ce. Se înregistrează o creştere şi în rândul copiilor cu obezitate”, spune dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină Galaţi.

Un alt lucru îngrijorător este faptul că diabetul de tip II a devenit şi el din ce în ce mai întâlnit în rândul micuţilor. Numărul acestor cazuri s-a înmulţit de trei – patru ori în ultimii ani. Această boala apare din cauza stresului excesiv şi este specifică oamnilor maturi.
 
Şi mai grav de atât, este faptul că în evidenţele mediclor se află la ora actuală şi doi sugari. Pentru ambii copii, în vârstă de patru şi de şase luni, doctorii fac eforturi să-i ţină în viaţă.
 
„Până acum doar citeam în cârţi despre astfel de cazuri. Acum am ajuns să ne confruntăm şi noi cu ele. Este foarte grav ceea ce se întâmplă”, mai spune dr. Aurel Nechita.
 
Principalele cauze ale apariţiei acestei boli sunt reprezentate de alimentaţia incorectă, stresul şi stilul de viaţă neadecvat, fără sport şi fără odihnă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite