Ajutaţi-l pe Remus! Se luptă cu cancerul într-o casă ruinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum locuinţa familiei Roman
Aşa arată acum locuinţa familiei Roman

Remus Roman, un copil de 10 ani operat de tumoare pe creier, trăieşte cu familia lui într-un cămăruţă insalubră. Casa unde locuia cu părinţii a fost grav avariată de inundaţii, iar acum familia Roman are mare nevoie de ajutor pentru a o reconstrui.

Remus Roman (10 ani) a supravieţuit miraculos după o operaţie pe creier ce a durat 12 ore. Medicii i-au extirpat, în urmă cu patru ani, tumoare care îl putea ucide în orice clipă, iar de atunci copilul este sub tratament permanent pentru ca groaznica afecţiune să nu revină.

Boală şi sărăcie

Povestea este impresionată, atât pentru că Remus a reuşit, la doar şase ani (cât avea în momentul operaţiei), să biruie boala cruntă, dar şi pentru puterea micuţului de a lupta în continuare.

De altfel, drama băiatului este departe de a se fi încheiat, bătălia cu boala fiind dublată de lupta cu mizeria. Cu sărăcia. Soţii Roman locuiesc, împreună cu Remus şi cei doi fraţi ai lui mai mari, în comuna Movileni, într-o cameră mică şi plină de igrasie din casa socrilor.

Locuinţa lor, unde îşi duceau până de curând traiul, a ajuns o dărăpănătură. Pereţii stau să se prăbuşească, acoperişul a fost smuls de vânt, iar cea mai mare parte a geamurilor lipsesc. Noaptea, casa adăposteşte doar câinii de pe uliţă.

„Am primit casa asta de la nişte vecini. Au văzut că suntem amărâţi şi ne-au donat-o. Nu am avut bani să o reparăm, iar astă vară o ploaie torenţială aproape că ne-a distrus-o de tot şi am fost nevoiţi să plecăm din ea ca să nu cadă pe noi", ne-a declarat mama lui Remus, Lenuţa Roman (37 ani).

Gălăţeanca este îngrijorată că după ce cei şase fraţi ai soţului ei se vor întoarce de la mină, de la Lupeni, ea, soţul şi cei trei copii ai lor nu vor mai avea unde să locuiască. „Nu putem să încăpem toţi în această căsuţă amîrâtă", spune femeia.

Remus îşi doreşte să rămână la spitalul din capitală, unde merge periodic pentru tratament. „E mai bine acolo. Acasă nu-mi place deloc", este sincer micuţul.

„Mâncarea e mai bună la spital. Eu îl înţeleg. Dacă mă credeţi, mergem la spital din mila oamenilor şi a doctorilor", ne-a declarat mama băiatului.

Ajutaţi-l pe Remus!

Cei care vor să ajute familia Roman să îşi reconstruiască casa din Movileni, Galaţi, o poate face donând bani în conturile, deschise la BCR, sucursala Pipera: RO09RNCB0286001133100003 (lei) şi RO36RNCB0286001133100002 (euro).

La completarea foii de virament, donatorii sunt rugaţi să specifice pe numele copilului pentru care fac donaţia respectivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite